Νέα Δημοκρατία: Ψήφισαν οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι. Τι δήλωσαν

Νέα Δημοκρατία: Ψήφισαν οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι. Τι δήλωσαν

Ψήφισαν και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας. Στέλνουν μήνυμα ενότητας. Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν. Αιχμηρή δήλωση Σαμαρά

Oμαλά και δίχως ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται από τις 7:00 το πρωί η διαδικασία για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7:00 το βράδυ και υπολογίζεται ότι μέχρι τις 11:00 θα υπάρχουν αποτελέσματα. 

Εν τω μεταξύ ικανοποιητική θεωρούν τόσο η λεωφόρος Συγγρού όσο και τα επιτελεία των υποψηφίων την συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία. Μέχρι τις 11:00 το πρωί είχαν ψηφίσει περισσότερα από 70.000 άτομα. Κομματικό στέλεχος εκτιμούσε ότι αν η ροή συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό τότε θα καλυφθεί ο στόχος των 300.000 ψηφοφόρων.

Μήνυμα ενότητας έστειλε το πρωί, αφού ψήφισε στην Κρήτη, ο μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης. Χωρίς να προβεί σε δηλώσεις έριξε την ψήφο του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Τζιτζικώστας: Σήμερα γυρίζουμε σελίδα

Η Νέα Δημοκρατία γυρίζει σήμερα σελίδα, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στις 10 το πρωί ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές, σε εκλογικό τμήμα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

« Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής. Οι νεοδημοκράτες και οι φίλοι της παράταξης αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της Ν.Δ. στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουνε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν , κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό. Μια Ν.Δ. που θα συνομιλεί με την κοινωνία, μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας αμέσως μετά την ψηφοφορία.

Ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στο εκλογικό τμήμα μαζί με τη σύζυγο του Ελεάννα Βλάχου και νέοι και νέες της ΟΝΝΕΔ του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην είσοδο του συνεδριακού κέντρου «Ι. Βελλίδης». Από το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Αθήνα και εκεί θα παρακολουθήσει την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Γεωργιάδης: Ενωμένοι και ισχυροί από αύριο

Αισιόδοξος ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, εμφανίστηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο όποιος ζήτησε την κατανόηση των ψηφοφόρων για τα μικροπροβλήματα που μπορεί να υπάρξουν ακριβώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

Ο κ. Γεωργιάδης ψήφισε στο εκλογικό κέντρο Περιστερίου και ακολούθως δήλωσε: «Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε»,

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη

Στο εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ακολούθως δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη από την εκλογική διαδικασία. Καλώ τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Ο τόπος χρειάζεται μια αξιόπιστη, δυνατή κεντροδεξιά παράταξη. Η επόμενη μέρα θα βρει την παράταξη ενωμένη με την δύναμη των πολιτών που έρχονται σήμερα».

Μεϊμαράκης: Μεγάλος νικητής σήμερα η Νέα Δημοκρατία

Για γιορτή για τη ΝΔ έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φτάνοντας στο ΕΒΕΑ προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ, η οποία με αισιοδοξία θα προχωρήσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να γίνει κυρίαρχη δύναμη», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

«Θα το δούμε», είπε επίσης ερωτηθείς αν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, και ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, την ΚΕΦΕ και όσους προσφέρουν εθελοντικά.«Είμαστε όλοι χαρούμενοι που η ΝΔ ξεπέρασε την τεχνική αστοχία που υπήρχε», συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ σε μια ιδιαιτέρως αιχμηρή δήλωση προέβη ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε τη ΝΔ να χρησιμοποιήσει την ενότητα ως όπλο για να απομακρύνει την «ανίκανη και αδίστακτη» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως πρωθυπουργός, αφότου ψήφισε στην Κηφισιά, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της ΝΔ, εξέφρασε την πεποίθηση πως η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ενότητα, η οποία, όπως είπε, αποτελεί και την μεγάλη προϋπόθεση «για να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μητσοτάκης
SHARE: