Νέα δημοσκόπηση παγιώνει την πρωτιά Τζιτζικώστα

Νέα δημοσκόπηση παγιώνει την πρωτιά Τζιτζικώστα

Οκτώ στους δέκα από τους ερωτηθέντες σε τηλεφωνική δημοσκόπηση δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες για νέο πρόεδρο της ΝΔ. Προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της εταιρείας METRISI που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 3 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1452 ατόμων και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η συντριπτική πλειοψηφία, (oχτώ στους δέκα όσων δηλώνουν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν) απαιτεί την άμεση διεξαγωγή των εκλογών που αναβλήθηκαν.

Συγκεκριμένα:

Στην πρόθεση ψήφου στο σύνολο του δείγματος προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας με  26,6% έναντι 23,1% του Βαγγέλη Μειμαράκη (επισυναπτόμενος πίνακας 3).

 

Διαφορά που αυξάνεται σε αυτούς που δηλώνουν ότι έχουν ψηφίσει έστω και μία φορά ΝΔ τα τελευταία χρόνια από 3,5% σε 4,3% υπέρ του Απ. Τζιτζικώστα (επισυναπτόμενος πίνακας 1).

Ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει το 28,7%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης το 24,4%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 21,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης το 6,1%.

Παράλληλα την παράσταση νίκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει ο κ. Τζιτζικώστας μιας το 29,2% όσων δηλώνουν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν πιστεύει ότι αυτός μπορεί να κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές έναντι 23,3% του Β. Μειμαράκη και 21,5% του Κ. Μητσοτάκη (επισυναπτόμενος πίνακας 2).

 

Σε όσους δηλώνουν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με 28,4% έναντι 27,2% του Β. Μειμαράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει το 22,2% και τον Άδωνι Γεωργιάδη το 7,8% (επισυναπτόμενος πίνακας 4).

 

Eίναι η δεύτερη συνεχόμενη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτήν την εβδομάδα, η οποία και πάλι φέρνει στην πρώτη θέση τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Αμπατζόγλου: Είναι αναξιόπιστες και κατά παράβαση του κώδικα των δημοσκοπήσεων

Ο εκπρόσωπος του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη, Θ. Αμπατζόγλου, σχολιάζοντας δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε τα εξής:

«Είναι αναξιόπιστες, αντιεπιστημονικές, κατά παράβαση του κώδικα των δημοσκοπήσεων. Είναι προφανές ότι υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα