Νέα κλήση Στουρνάρα στη Βουλή για την υπόθεση της Siemens

Νέα κλήση Στουρνάρα στη Βουλή για την υπόθεση της Siemens
Παράδοση της ενδιάμεσης έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική, από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, στον πρόεδρος της Βουλής Νίκο Βούτση, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Θα του ζητηθεί να καταθέσει πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το αίτημα είχε κατατεθεί για πρώτη φορά επί προεδρίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Στη Βουλή για την υπόθεση Siemens θα καταθέσει τελικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας καθώς η Επιτροπή  Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ομόφωνα να επαναφέρει το σχετικό αίτημα που είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά επί Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να πραγματοποιηθεί η ακρόαση του κ. Στουρνάρα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σημείωσε, πάντως, ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία ανάλογα και με τις δικές του υποχρεώσεις. Υπενθυμίζεται ότι επί προεδρίας της κυρίας Κωνσταντοπούλου ο κ. Στουρνάρας είχε κληθεί δύο φορές στη Βουλή για την υπόθεση Siemens αλλά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είχε προσέλθει λόγω φόρτου εργασίας καθώς τα αιτήματα είχαν συμπέσει με την περίοδο προς του δημοψηφίσματος αλλά και με την προεκλογική περίοδο.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν, πάντως, μέσω των βουλευτών τους Όλγα Κεφαλογιάννη και Ευάγγελου Βενιζέλου να κληθεί σε κατάθεση και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία. Η πρόταση δεν τέθηκε, πάντως, σε ψηφοφορία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα