Νέα μέτρα: Μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου για να τις τελευταίες λεπτομέρειες

Νέα μέτρα: Μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου για να τις τελευταίες λεπτομέρειες
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εισέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου, το Σάββατο 27 οκτωβρίου 2012, για την διευρυμένη σύσκεψη την οποία κάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και κλήθηκαν να παραστούν όλοι οι υπουργοί που εμπλέκονται στις προαπαιτούμενες δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων για τα οποία δεσμεύεται η κυβέρνηση. Υπό την πίεση του χρόνου και με δεδομένο ότι όλοι οι υπουργοί πρέπει να έχουν καταρτίσει και υποβάλλει στο γραμματέα της κυβέρνησης, το αργότερο μέχρι τις 8 η ώρα το βράδυ της Δευτέρας, τις αναλυτικές λίστες με τις δράσεις β περικοπές β μεταρρυθμίσεις που αφορούν τους τομείς ευθύνης τους, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να συντονιστεί η δράση και να ενημερωθεί για την κατάσταση ενός εκάστου χαρτοφυλακίου της κυβέρνησης. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση για να κλείσει το πακέτο μέτρων μέχρι την Κυριακή. Σύσκεψη Σαμαρά με τους υπουργούς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις

Σύσκεψη με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα της τρόικας, έχει από τις 11 το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στόχος είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες να έχουν αποφασιστεί μέχρι την Κυριακή, ώστε το πακέτο να παρουσιαστεί στο Euro Working Group της Δευτέρας.

Μέχρι την Τρίτη, αναμένεται να κατατεθούν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε την Τετάρτη στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup να δοθεί η έγκριση.

Όλα αυτά φυσικά, αν δεν υπάρξει κάποιο “ατύχημα”, καθώς η ΔΗΜΑΡ αρνείται να ψηφίσει τα εργασιακά, ενώ ενστάσεις υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ για θέματα όπως το επίδομα γάμου και τις συλλογικές συμβάσεις.

Η ΔΗΜΑΡ, διαμηνύει ότι στηρίζει την κυβέρνηση, το γεγονός όμως ότι τα μέτρα θα έρθουν στη Βουλή σε ένα άρθρο, καθιστά σαφές ότι ο κ. Κουβέλης και οι βουλευτές τους θα καταψηφίσουν ή θα δηλώσουν “παρών”.

Πάντως, ακόμα και αν τα μέτρα περάσουν, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς σύμφωνα με το Reuters, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, δηλαδή δεν μπορεί να μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα