Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι βγάζουν το ‘Τσεσμέ’ στο Αιγαίο

Νέα πρόκληση: Οι Τούρκοι βγάζουν το ‘Τσεσμέ’ στο Αιγαίο

Με νέα Navtex η Τουρκία δεσμεύει μεγάλες περιοχές του βορείου Αιγαίου για να πραγματοποιήσει έρευνες, μια μέρα μετά τις αυστηρές συστάσεις του Νίκου Κοτζιά

Σε νέα πρόκληση έναντι της Αθήνας προχωρά η Άγκυρα, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά που ξεκαθάρισε σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη πως η χώρα μας δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί κάθε πρόκληση και κάλεσε τη γείτονα να μην παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία, κατά την προσφιλή της τακτική, εξέδωσε Navtex, σύμφωνα με την οποία δεσμεύει μεγάλες περιοχές του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου το σκάφος “Τσεσμέ” να πραγματοποιήσει έρευνες.

Συγκεκριμένα με την NAVTEX 244/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης οι Τούρκοι προσπάθησαν να προκαλέσουν νέα ένταση στην περιοχή των Ιμίων, ενώ προηγήθηκε, την ίδια μέρα, μονταρισμένο βίντεο με δήθεν τουρκική ακταιωρό να “δένει” για έρευνες στα Ίμια. Σε πλήρη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα