Νέα προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ

Νέα προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ
Pre agenda discussion in the plenum of the parliament about corruption in Athens on Oct. 10, 2016 / . 10 , 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε ότι θα αναλάβει νέα πρωτοβουλία για συναινετική συγκρότηση ΕΣΡ ενόψει της ολοκλήρωσης της αδειοδότησης. «Όχι, αν δεν αλλάξει ο νόμος Παππά» ξεκαθαρίζει η ΝΔ

Ελάχιστες ελπίδες καρποφορίας έχει η νέα – πολλοστή- πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκο Βούτσης,  για τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ αφού η ΝΔ διεμήνυσε ότι θα ψηφίσει και πάλι «όχι» εκτός και αν καταργηθεί ο νόμος-Παππά.

Ο κ. Βούτσης προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επαναφέρει στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής το θέμα της συναινετικής συγκρότησης του ΕΣΡ. «Θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και ελπίζω σε ευτυχή κατάληξη» ανέφερε και εξήγησε ότι είναι αναγκαίο να καταβληθεί προσπάθεια για να λειτουργήσει η Αρχή αφού κλείνει όπως είπε «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο κύκλος για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς το ΕΣΡ να ασκήσει τον ελεγκτικό και ρυθμιστικό του ρόλο για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν και τα υπόλοιπο κανάλια, τους περιφερειακούς σταθμούς, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μίλησε, μάλιστα, για πλήθος ζητημάτων που πρέπει να ελεγχθούν. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι εφόσον αναδειχθεί το ΕΣΡ θα λάβει σοβαρή προικοδότηση ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ενισχυμένο στα πρότυπα της αντίστοιχης ανεξάρτητης Αρχής της Γαλλίας.

Η ΝΔ όμως έβαλε, αμέσως, φρένο στην αισιοδοξία του κ. Βούτση ξεκαθαρίζοντας μέσω κύκλων της ότι δεν πρόκειται να πει «ναι» στην συγκρότηση του ΕΣΡ παρά μόνον εάν η κυβέρνηση καταργήσει τον νόμο-Παππά και κατά συνέπεια και τον διαγωνισμό που προέκυψε με βάση τη νομοθεσία. «Η θέση μας είναι πάγια. Αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά δεν θα πούμε “ναι”» ξεκαθάρισαν κύκλοι της ΝΔ στη Βουλή. Υπενθυμίζεται, ότι η συναίνεση της ΝΔ είναι απαραίτητη για τη συγκρότηση του ΕΣΡ αφού το Σύνταγμα προβλέπει ενισχυμένη πλειοψηφία 4/5 στη Διάσκεψη της Βουλής για την ανάδειξη των ανεξάρτητων αρχών.

(Φωτογραφία Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα