#neinzurbild: Το Twitter τα ‘χώνει’ στη Bild και υπερασπίζεται τους Έλληνες

#neinzurbild: Το Twitter τα ‘χώνει’ στη Bild και υπερασπίζεται τους Έλληνες

Κατά της Bild μέσω hashtag πλήθος κόσμου με αφορμή δημοσίευμα που καλούσε τους αναγνώστες της να πουν ΟΧΙ στην παράταση του ελληνικού προγράμματος. Η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων ζήτησε από την Bild να σταματήσει την "εκστρατεία κατά της Ελλάδας"

Επιμέλεια: Βίκυ Σαμαρά, Μαρίνα Χατζηδημητρίου

Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της Bild που κάλεσε τους αναγνώστες της να πουν  «ΝΕΙΝ!» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος που ψηφίζει σήμερα η Bundestag.  Την ανθελληνική εκστρατεία της εφημερίδας καταδίκασε και ο βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ‘Αξελ Σέφερ από το βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου, κρατώντας το χθεσινό πρωτοσέλιδό της με διαγεγραμμμένο τον πηχυαίο τίτλο «Nein» («όχι»), ο οποίος απευθυνόταν στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του ο κ. Σέφερ ανέφερε ότι «η απειλή για αποκλεισμό από την Ευρωζώνη και η συζήτηση για Grexit είναι ανοησία – κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ» και τόνισε ότι «δεν υπάρχει γερμανική επιβολή επί της Αθήνας ούτε γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, όλα τα κράτη είναι ισότιμα». Συνεννόηση μπορεί να υπάρξει «μόνο μέσω αμοιβαίας κατανόησης» πρόσθεσε.

Τόνισε, ακόμη, ότι η επιστροφή της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια μετά τον πόλεμο κατέστη δυνατή μόνο επειδή οι εταίροι συνεργάστηκαν μαζί μας και μας άπλωσαν το χέρι. Αναφερόμενος, επίσης, στη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» μετά το Eurogroup, υποστήριξε ότι στην Ευρώπη δεν δίνουμε μάχες ούτε κάνουμε πολέμους, αλλά διαπραγματεύσεις και επιτυγχάνουμε συμβιβασμούς, ακόμη και δύσκολους.

Μάλιστα, στο Twitter έχει δημιουργηθεί και hashtag κατά της Bild, το οποίο ήταν το 8ο δημοφιλέστερο στη Γερμανία. Ο λόγος για το #neinzurbild με το οποίο πλήθος κόσμου από όλο το κόσμο κατακεραυνώνουν την γερμανική εφημερίδα.

“Μπορούμε τώρα όλοι να ξεκινήσουμε μία καμπάνια #neinzurbild;”, ρωτά ο χρήστης που το ξεκίνησε, ο οποίος είναι εκπρόσωπος του φόρουμ διαδικτυακής πολιτικής του βερολινέζικου SPD


Παραλλαγή του γνωστό meme όπου ο Ρόμπιν λέει “Μα το διάβασα στη Bild” και ο Μπάτμαν τον χαστουκίζει, λέγοντας “για τη φυλλάδα του μίσους η ανάποδη του χεριού μου”


Όχι στην αποβλάκωση του λαού

Ακόμη και ο γατούλης βρίσκει τη Bild πολύ χαζή. Δεν είναι άλλωστε χαζός


Οχι στη Bild, ναι στην Ελλάδα με φωτoγραφία με ούζο


Mε τη Bild ακόμη και οι γάτες κάνουν εμετό


Οχι στη Bild , διαβάζετε πραγματικές εφημερίδες


Πρωτόγονο, πιο πρωτόγονο, και μετά η Bild. Αηδιαστικό! Ποιος έχει ονόματα από εταιρείες που διαφημίζονται σε αυτή για να ξέρουμε τι να μποικοτάρουμε;


Η καμπάνια της Bild δεν είναι απεικόνιση της κοινωνίας δεν είναι αλήθεια, είναι μία φτηνή πλατφόρμα για οργισμένους δίχως στόχο


Αναρωτιέμαι πόσο στο σκοτάδι πρέπει να είναι κανείς για να συμμετάσχει στη δράση της Bild και έτσι να εγείρει μίσος κατά μίας ολόκληρης χώρας;


Κοινωνική Ευρώπη και όχι τρόικα . Η Bild λέει ψέματα


Και εγώ είμαι εναντίον του να δώσουμε και άλλα δισ στην Ελλάδα. Αλλά εξαιτίας αυτού να εγείρουμε μίσος κατά των Ελλήνων; ΟΧΙ !


Παράλληλα, η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV) ζήτησε από την Bild να σταματήσει την «εκστρατεία κατά της Ελλάδας» με αφορμή το χθεσινό προκλητικό δημοσίευμα της εφημερίδας κατά της παράτασης του ελληνικού προγράμματος αλλά και της προτροπής της προς τους αναγνώστες της να φωτογραφηθούν συμβολικά με το επίμαχο δημοσίευμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της DJV που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της στο Facebook το δημοσίευμα αυτό υπερβαίνει τα θεμιτά όρια της «πολιτικής προτροπής» και δεν συνάδει με βασικές αρχές της δημοσιογραφίας.

«Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης αναφορικά με την Ελλάδα μπορεί να αρέσει σε κάποιους και σε κάποιους όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της DJV Mίχαελ Κόνκεν, τονίζοντας επίσης ότι είναι «φυσικό» για λαϊκές εφημερίδες όπως η Bild να χρησιμοποιούν το δικό τους δημοσιογραφικό στιλ. Εντούτοις για τον Μίκαελ Κόνκεν η συγκεκριμένη επιλογή της Bild να προβεί σε μια τέτοια πρωτοβουλία είναι «αμφισβητήσιμη από άποψη δημοσιογραφικής ηθικής».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα