Νέο κόμμα με ραχοκοκκαλιά νέους ανθρώπους προαναγγέλλει ο Αλέκος Παπαδόπουλος

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ,Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ   (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ,Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI) ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διαδικασία ίδρυσης νέου κόμματο το οποίο θα βασίζεται σε ένα 'πλατύ αντιλαϊκιστικό μέτωπο' όπως το χαρακτηρίζει

Την ίδρυση νέου κόμματος, με σκοπό να ηγηθεί σε ένα «πλατύ αντιλαϊκιστικό μέτωπο», προκρίνει ως μία από τις απαραίτητες λύσεις για τη διάσωση της χώρας ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος με συνέντευξή του στην Καθημερινή. Όπως υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το νέο κόμμα, που σύντομα θα συγκροτηθεί, πρέπει να στηρίζεται σε νέους ανθρώπους, ηλικίας 30 έως 45 ετών.

"Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν εντοπίζεται μόνο στη φανερή έλλειψη στελεχών με επάρκεια και εμπειρία προκειμένου να διατηρήσουν τη χώρα στην Ευρωζώνη εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα, ούτε στη χαμηλή ποιότητα του πολιτικού της λόγου, ούτε στις αποκλίνουσες και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που σπαράσσουν το βασικό κυβερνητικό κόμμα, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι ανέλαβαν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα το οποίο διακηρύσσουν ότι δεν το πιστεύουν" σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία για τους λόγους που κατά τη γνώμη του η παρούσα κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο αναφέρει: "Τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά προγράμματα απαιτούν πειθαρχία, κοινωνικές συμμαχίες και κυρίως πολιτικό βολονταρισμό. Νομίζω ότι τίποτε από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν διαθέτει και δεν καλλιεργεί η κυβέρνηση" σημειώνει το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει πως "η μόνη ελπίδα μας είναι η εποπτεία, ο έλεγχος και οι ασφυκτικές πιέσεις των εταίρων. Αλλά με το ζόρι δεν εκσυγχρονίζεται ένας λαός".

Οι εκλογές έχουν δευτερεύουσα αξία

"Αν δεν νιώσουμε σε ποια κατάσταση είναι η χώρα και τι πρέπει να κάνουμε, οι εκλογές είτε γίνουν είτε δεν γίνουν έχουν δευτερεύουσα αξία. Αναπαραγωγή του αδιεξόδου θα είναι και ας υπάρξουν κυβερνητικές πλειοψηφίες αν οι αντιλήψεις παραμείνουν ίδιες" σημειώνει για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ένα κόμμα του οποίου θα ηγείται η νέα γενιά

"Η ίδρυση του νέου αυτού κόμματος έχει νόημα μόνο εάν θα αιμοδοτήσει το πολιτικό σύστημα με δυναμικούς καινούργιους ανθρώπους από την κοινωνία που έχουν διάθεση να συμβάλουν στους νέους όρους που απαιτούνται για τη διάσωση και τη νέα πορεία της χώρας" σημειώνει και τονίζει: "Αν πιστεύουν στις ανελέητες μεταρρυθμίσεις. Αν μπορούν να υπερασπιστούν ιδέες που μπορούν να γίνουν συλλογικό συναίσθημα και από συναίσθημα πεποίθηση. Αν σε αυτό προσέλθουν οι πρωτοπόρες δυνάμεις της χώρας, που ανήκουν σε όλες τις γενιές, αλλά που θα ηγείται του εγχειρήματος η νεότερη γενιά με τη συνεπικουρία των εμπείρων παλαιοτέρων, τότε ένα τέτοιο κόμμα έχει νόημα να υπάρξει" και συμπληρώνει: "Ένα νέο κόμμα, που κανένας κακοπροαίρετος δεν θα μπορεί να το «τσουβαλιάσει» με αυτά. Ενα κόμμα που θα είναι στην ουσία ένα πλατύ αντιλαϊκίστικο μέτωπο".

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, το βέβαιο είναι πως ενός τέτοιου εγχειρήματος θα ηγούνται όχι μόνο κανούριοι, αλλά και νέοι σε ηλικία. "Σύμφωνα με το καταστατικό θα υπάρχει, όπως σε πολλά ευρωπαϊκά κόμματα, άλλος πρόεδρος του κόμματος και άλλος γενικός γραμματέας, που θα είναι ο πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος και ο υποψήφιος πρωθυπουργός¨συμπληρώνει.

Το όχι στο δημοψήφισμα δεν ήταν απόρριψη των μέτρων

Αιτιολογώντας την επιμονή του στη νέα γενιά, ο Αλέκος Παπαδόπουλος αναφέρεται και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος λέγοντας: "Το 85% των νεότερων ηλικιών που ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα ήταν μια συντριπτική απόρριψη όλων εμάς που οδηγήσαμε τη γενιά τους σε προσωπικά και συλλογικά αδιέξοδα. Ηταν έκφραση μηδενισμού - νιχιλισμού. Δεν ήταν επιβεβαίωση ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε των ΑΝΕΛ, ούτε απόρριψη των μέτρων, ούτε του ευρώ, ούτε υπέρ της δραχμής".

"Υπάρχουν (άνθρωποι)  και είναι πολλοί και απαλλαγμένοι από ιδεοληψίες και στυλ. Να το πω άλλη μία φορά: εκεί είναι ο πλούτος και η ελπίδα της χώρας. Έχουμε πολλούς νέους στην ηλικία των 30 έως 45 ετών με πνευματική δύναμη και ψυχικές ιδιότητες ηγέτη. Το νέο δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά πνευματική κατάσταση. Με πυρήνα τους ικανότερους από τη γενιά αυτή πάμε για μια νέα ισχυρή, δεμένη συνάντηση γενεών και αλληλεγγύης για την πατρίδα" σημείωσε.

Το χρονοδιάγραμμα της γέννησης του νέου κόμματος

"Η συγκρότηση κάποιου σοβαρού κόμματος, που η νομιμοποίησή του προέρχεται μόνο από την κοινωνία, είναι μια δύσκολη προσπάθεια που δεν χωρούν λάθη, γραφικότητες, βιασύνες. Ή θα είναι κάτι πολύ σοβαρό ή δεν θα υπάρξει ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεισφέρει στην κοινωνία, δεν θα αφαιρέσει" αναφέρει στο ερώτημα, πότε θα γίνει επίσημα η ίδρυση του κόμματος, τονίζοντας πάντως πως κάτι τέτοιο θα συμβεί πολύ σύντομα.

Πηγή: Καθημερινή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γεύμα στο Προεδρικό. Παυλόπουλος: Παρά τις όποιες διαφορές σας, αρθήκατε στο ύψος των περιστάσεων

Νέα δημοσκόπηση: Προηγείται αλλά με 'πεσμένα' ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο "Το Ποτάμι"

SHARE: