Νέος πολιτικός πόλεμος για τις άδειες

Νέος πολιτικός πόλεμος για τις άδειες

Το Μαξίμου ρωτά τη ΝΔ ότι θα επιστρέψει τα 246 εκ ευρώ της δημοπρασίας, ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση με αφορμή την εκκρεμή απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού

Η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών καλά κρατεί, με το Μαξίμου να επιχειρεί να φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά στο ερώτημα εάν θα επιστρέψει τα 246 εκ ευρώ της δημοπρασίας στους καναλάρχες και την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να προκαταλάβει την απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού.

“Θα επιστρέψει η ΝΔ τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις άδειες; Γιατί δεν το λέει ευθέως;” αναρωτιέται το Μαξίμου σε σχετική ανακοίνωση.

“Παρακολουθούμε σχεδόν καθημερινά και με αμείωτο ενδιαφέρον τον κ. Δένδια να υπόσχεται  στους καναλάρχες ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιστρέψει τα 246 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις άδειες, και τον κ. Κουμουτσάκο να τον αδειάζει, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα”, αναφέρει η ανακοίνωση, καταλήγοντας: “Ωραία «Συμφωνία Αλήθειας»…Ας συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους.”

Νωρίτερα Μαξίμου και αξιωματική αντιπολίτευση είχαν επιδοθεί σε πόλεμο ανακοινώσεων, με τη ΝΔ να καταγγέλλει παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη, με αφορμή την εκτίμηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ πως το ΣτΕ, το οποίο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλαρχών με το σκεπτικό ότι ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει για λόγους δημοσίου συμφέροντος, δε θα αλλάξει στάση στην εκκρεμή του απόφαση.

“Ο κ. Τσίπρας χθες προέβη σε μια ωμή, προκλητική και χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Προδίκασε το αποτέλεσμα των προσφυγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά του νόμου Παπά για την ακύρωση του διαγωνισμού  για τις τηλεοπτικές άδειες. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Σύμβουλοι της Επικρατείας θα επιτελέσουν με ευθύνη το καθήκον τους και θα λειτουργήσουν κατά συνείδηση και όχι κατ’ εντολή του κ. Τσίπρα”, σχολίασε η ΝΔ.

Κυβερνητικές πηγές απάντησαν ότι: “Στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός δήλωσε επί λέξει  ότι «η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η Κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως». Ας μην ανησυχεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, που θυμήθηκε προσφάτως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και κυρίως ας βρει κάτι άλλο να κάνει, από το να λειτουργεί σαν γραφείο τύπου των καναλαρχών”.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος υποστήριξε στη συνέχεια ότι: “Ο κ. Τσίπρας, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται στη δεινή θέση να αναγκάζεται να διαψεύσει τον εαυτό του. Όμως, αυτό που είπε χθες δεν αλλάζει. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, είπε: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”. Πρόκειται για ωμή, δημόσια παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Όλα τα άλλα είναι φτηνή προπαγάνδα”.

Τον “πόνο της ΝΔ για τους καναλάρχες” σχολίασε στη συνέχεια το Μαξίμου, υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει την αντίθετη εκτίμηση.

“Ωρύεται από το πρωί η Νέα Δημοκρατία, ότι ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις άδειες. Αντιλαμβανόμαστε ότι το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θεωρεί παρέμβαση στην Δικαιοσύνη και τις δηλώσεις του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει:«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος».Περιμένουμε πύρινη καταγγελία από το γραφείο τύπου της ΝΔ εναντίον του αρχηγού τους”, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα