Πρόεδρος της Βουλής ο Β. Μεϊμαράκης με ρεκόρ ψήφων

Πρόεδρος της Βουλής ο Β. Μεϊμαράκης με ρεκόρ ψήφων
ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ/ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Τι δήλωσε μετά την εκλογή του. Γιατί ο Β. Πολύδωρας έδειξε το... ψηφοδέλτιό του

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής, μετά από μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές. Ο κ. Μεϊμαράκης έλαβε 223 ψήφους, ενώ 66 βουλευτές ψήφισαν “λευκό” και βρέθηκε και ένα άκυρο.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός προτεινόμενος. Στους βουλευτές διανεμήθηκαν νωρίτερα δύο ψηφοδέλτια. Ένα με τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και ένα λευκό.

Το ψηφοδέλτιο που επέλεξε και στο οποίο αναγράφεται το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, έσπευσε να επιδείξει λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη, ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρωνας Πολύδωρας, αξιοποιώντας έναν αστεϊσμό των συναδέλφων του Ανδρέα Λυκουρέντζου και Κώστα Τασούλα.

Η κίνηση αυτή ήταν συμβολική, καθώς υπήρξαν πληροφορίες ότι ο κ. Πολύδωρας ήταν ενοχλημένος από το γεγονός ότι το κόμμα του δεν τον πρότεινε ξανά για τη θέση του προέδρου της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εκλογή του προέδρου της Βουλής, απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών.

Β. Μεϊμαράκης: “Σημαντική πρόκληση και τιμή”

Ο κ. Μεϊμαράκης στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του, δήλωσε υπερήφανος για την παράταξη από την οποία προέρχεται και για ό,τι η ΝΔ έχει προσφέρει στη χώρα, σημειώνοντας πως ο ίδιος υπηρέτησε τις αρχές και τους θεσμούς, από όποια θέση κι αν βρέθηκε.

Ως νέος Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε να ασκήσει τα καθήκοντά του  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για όλες τις παρατάξεις του Κοινοβουλίου, με αντικειμενικότητα και με γνώμονα, όπως είπε, την αναβάθμιση του Κοινοβουλίου και των θεσμών, στην υπηρεσία του πολίτη.

Ακόμη, δήλωσε πως θα εργαστεί για την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου και την ανατροπή της αρνητικής εικόνας που έχουν οι πολίτες για τους πολιτικούς.

“Είναι μεγάλη και σημαντική πρόκληση και τιμή, ειδικά υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί”, είπε, καλώντας τις δυνάμεις του Κοινοβουλίου να αποφύγουν ακραίες εκφράσεις και συμπεριφορές και να κινηθούν με σωφροσύνη και σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον.

“Η νέα αυτή περίοδος ίσως είναι από τις πιο κρίσιμες στη χώρα μας. Είμαστε υποχρεωμένοι  να μην απογοητεύσουμε τους πολίτες”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα