Νετανιάχου: Κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα Ελλάδας-Ισραήλ στη Μεσόγειο

Νετανιάχου: Κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα Ελλάδας-Ισραήλ στη Μεσόγειο

Όσα είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κατά τη συνάντησή τους.

Ως μία έκφραση της μεγάλης φιλίας μεταξύ του Ισραήλ και της Ελλάδας, χαρακτήρισε την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Ισραήλ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

“Χαίρομαι που σε βλέπω. Παρακαλώ μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη”, είπε ο κ. Νετανιάχου υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Νίκο Δένδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους τέθηκε η τουρκική προκλητικότητα, με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών να ευχαριστεί την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα να μιλά για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ. Επίσης, τέθηκαν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed, καθώς επίσης η διμερής οικονομική συνεργασία και οι ευκαιρίες που ανοίγονται σε διμερές αλλά και πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της περιοχής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ο κ. Νετανιάχου είπε πως επεκτείνονται προς κάθε κατεύθυνση, εστιάζοντας στα κοινά γεωστρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως το Ισραήλ παρακολουθεί σοβαρά κάθε επιθετικότητα από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ εξέφρασε στον κ. Δένδια τη βούληση της χώρας του να διευρύνει περαιτέρω τους οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα, κάνοντας ειδική μνεία στον επιχειρηματικό και τουριστικό τομέα. Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, αφού όπως είπε “βλέπω ότι η Ελλάδα τα πάει καλά”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version