Νίκος Ανδρουλάκης: “Το δίλημμα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ είναι ανανέωση ή ανακύκλωση”

Νίκος Ανδρουλάκης: “Το δίλημμα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ είναι ανανέωση ή ανακύκλωση”
Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Τη σημασία της ανανέωσης, της ενότητας και της αυτονομίας στο ΚΙΝΑΛ, διαμήνυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στο Ηράκλειο.

Το βασικό τρίπτυχο για να μεγαλώσει η παράταξη, προέταξε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία στο Ηράκλειο.

Μία ημέρα μετά το debate των πέντε υποψήφιων, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, προτρέποντας τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που έδωσαν το παρών στην ομιλία του, να το κάνουν και την ερχόμενη Κυριακή στις κάλπες.

Ο κ. Ανδρουλάκης προέταξε το τρίπτυχο της ανανέωσης, ενότητας και αυτονομίας, ως βασική προϋπόθεση για να μεγαλώσει η παράταξη του ΚΙΝΑΛ: «Υπάρχουν τρία κομματικά παραδείγματα που επέλεξαν ιστορικά την επιβίωση ή τον αφανισμό τους. Τα δύο πρώτα επέλεξαν την ανανέωση και όχι την ανακύκλωση.

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)


Την ανανέωση επέλεξαν οι Πορτογάλοι με έναν ηλικιωμένο άνθρωπο αλλά φρέσκο στην πολιτική, τον δήμαρχο της Λισαβόνας που ούτε αυτός ήταν βουλευτής, τον Κόστα. Εκεί που πήγε αυτό το κόμμα να καταστραφεί, σήμερα είναι το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη. Ο Σάντσεθ στην Ισπανία, ένας νέος άνθρωπος που ούτε αυτός ήταν βουλευτής, πήρε το κόμμα και το έχει κάνει κυβέρνηση.

Υπάρχει όμως και το Γαλλικό κόμμα, του Μιτεράν, ένα ιστορικό κόμμα, το οποίο πήρε αποφάσεις ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα να αφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη και να δώσει τη θέση του στο κόμμα του Μακρόν. Εμείς θα είμαστε με την ανανέωση, με την αλλαγή, ή με την ανακύκλωση;», αναρωτήθηκε.

Δεύτερο στοιχείο για την αναγέννηση της παράταξης, όπως ανέφερε στην ομιλία του, είναι η ενότητα. «Ήμασταν πάντα στο κέντρο της παράταξης αλλά στο περιθώριο της εξουσίας κι αυτό είναι μια πολιτική παρακαταθήκη. Μείναμε στα δύσκολα και πολλές φορές νιώσαμε ότι απολογούμαστε για τάγματα στα οποία δεν είχαμε καμία ευθύνη.

Εμείς λοιπόν μπορούμε να εκφράσουμε καλύτερα την ενότητα, όχι μόνο γιατί μείναμε στα δύσκολα, αλλά επειδή εκφράζουμε καλύτερα μια σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία χωρίς να λοξοκοιτάζουμε στα δεξιά και αριστερά συστήματα».

Τρίτο σημείο, η αυτονομία. «Θέλουμε αυτονομία στην πολιτική, στην καθημερινότητα και τις επιλογές μας;», αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται στελέχη που να προέρχονται από τη νεολαία και την κοινωνία, για μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Δεν είμαστε super stars. Το θέμα είναι, τα κόμματα γεννούν πελατειακό κράτος ή γεννούν στελέχη; Θέλω ένα κόμμα που θα γεννά στελέχη, που θα είναι τα παιδιά του, που το αγαπούν, το στηρίζουν. Είναι το λειτούργημα και όχι η εξουσία που τα κρατάει στο κόμμα. Δεν μένουν για τις καρέκλες, μένουν για τις ιδέες. Αυτή είναι η ισχυρή πολιτική αυτονομία», τόνισε.

Για τα σενάρια περί συνεργασιών και συγκυβερνήσεων ο κ. Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του ανέφερε: «Με την γέφυρα που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης με το ΛΑΟΣ είναι έτοιμος να συγκυβερνήσει με τον Βελόπουλο, δεν χρειάζεται εμείς να ξαναπαίξουμε τέτοια παιχνίδια. Δεν θα γίνουμε αποκούμπι σε αυτή την πολιτική η οποία δεν βοηθάει τους πολλούς αλλά τους λίγους» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας και σε σενάρια συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

«Προοδευτική συμμαχία είναι με αυτούς που ήταν με τον Καμμένο πέντε χρόνια; Με αυτούς που μιλούσαν για τους αρμούς των θεσμών και της δημοκρατίας; Με αυτούς που προσπάθησαν να στήσουν ένα δημοψήφισμα που δίχασε απολύτως τον ελληνικό λαό, πρώτη φορά μετά από δεκαετίες και δημιούργησε νέα προβλήματα δημοσιονομικά στη χώρα;» πρόσθεσε.

Ανδρουλάκης: Από υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, γενίτσαροι του Τσίπρα

«Μάθαμε κι από τους άλλους που ήρθαν, έγιναν υπουργοί, έγιναν βουλευτές, κατεβήκαν και το 2017 υποψήφιοι και μετά έγιναν οι γενίτσαροι του Τσίπρα και του Μητσοτάκη. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Μιλώντας για την προοπτική της παράταξης, κάλεσε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε έναν «αγώνα αξιοπρέπειας, πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, χωριό – χωριό. Εμείς μόνο μπορούμε να αναγεννήσουμε την παράταξη μας, η λαϊκή βάση της παράταξης. Εσείς είστε η δύναμη μου, κανένας άλλος.

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Ηράκλειο Eurokinissi


Γι’ αυτό ζητώ να πάρετε την υποψηφιότητά μου στα χέρια σας. Δεν είναι ένας προσωπικός αγώνας, είναι μια συλλογική προσπάθεια, να κάνουμε περισσότερα για τον τόπο μας, να ξανακάνουμε χρήσιμο το ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δήλωσε υπερήφανος για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και την προσφορά της παράταξης «παρά τα λάθη που έγιναν» όπως τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στην Φώφη Γεννηματά για την οποία είπε ότι σε δύσκολους καιρούς κράτησε ενωμένη την παράταξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα