Νίκος Παπανδρέου: Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί σύνθημα του Α. Παπανδρέου. Τον αντιγράφει και ο Τσίπρας

Νίκος Παπανδρέου: Η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί σύνθημα του Α. Παπανδρέου. Τον αντιγράφει και ο Τσίπρας

Με άρθρο του στην "Οικονομική Επιθεώρηση" ο Νίκος Παπανδρέου επανέρχεται στο προσκήνιο και ασκεί κριτική σε Χρυσή Αυγή και Αλέξη Τσίπρα

Στην επικαιρότητα επιστρέφει ο Ν. Παπανδρέου με άρθρο του σε γνωστό οικονομικό περιοδικό.

Ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμά πως το κλίμα αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, το οποίο ξεκίνησε από τα ΜΜΕ, όπως λέει, οδήγησε στη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο επισημαίνει ότι αντιγράφει συνειδητά τον Ανδρέα Παπανδρέου.

“Πόσες φορές, κατά τη διάρκεια των ετών 2010 και 2011, η προτροπή από τους κυρίαρχους "παίκτες" των δελτίων των οκτώ ήταν σε ύφος “Κάψτε τη Βουλή”! Ποιος δεν θυμάται την προσπάθεια να περικυκλωθεί η Βουλή, να μπούνε και μέσα στη Βουλή, έτσι ώστε να δοθεί το "αντιμνημονιακό" μήνυμα, ανατρέποντας τη λειτουργία της δημοκρατίας μέσα στο ίδιο το ναό της; Αντί, λοιπόν, να αναζητηθούν οι πραγματικές αιτίες για την κρίση, αντί με ειλικρίνεια ως κοινωνία (και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ) να αντικρίσουμε βασικές αλήθειες, ψάξαμε να τα φορτώσουμε κάπου. Πού; Στο πιο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό θεσμό της χώρας. Το κοινοβούλιο.

Η πεποίθηση ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ είναι μια αντίληψη που βόλεψε αρκετές πλευρές. Η  παραδοσιακή δεξιά έκανε τα στραβά μάτια ή έκλεινε το μάτι στις ακραίες αυτές αντιδράσεις, αφού απευθύνονταν στην τότε  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η παραδοσιακή αριστερά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, ανεχόταν ή προέτρεπε σε δράσεις ακραίες. Επαναστατικώ δικαίω. Όλα τα κόμματα μαζί έπεσαν σαν τις ύαινες να κατασπαράξουν ό, τι είχε απομείνει από το ΠΑΣΟΚ, επειδή ήταν ο μόνιμος πολιτικός εχθρός. Το ΠΑΣΟΚ δεν άντεξε και διαλύθηκε λόγω των μιντιακών χτυπημάτων σε καθημερινή βάση, υπό το αβάσταχτο βάρος του μνημονίου!

Ο Τσίπρας αντιγράφει συνειδητά τον Ανδρέα, το εργοστάσιο όμως μόνο έναν έβγαλε!.

Η Χρυσή Αυγή,έχει ως κεντρικό σλόγκαν το κυρίαρχο σύνθημα του Ανδρέα, το 1966-1967: ”Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!” Αν είναι δυνατόν.

Δυστυχώς, το τέλος του ΠΑΣΟΚ συνοδεύεται από μια μεγάλη τρύπα στο κέντρο του πολιτικού συστήματος, μια τρύπα που αιωρείται και πλανάται σαν το φάντασμα του Μαρξ πάνω από τον καπιταλισμό. Το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως εγγύηση της πολιτικής ομαλότητας στον τόπο. Το μεγάλο προοδευτικό κόμμα διαλύθηκε και τα ιμάτιά του μοιράστηκαν στα πολιτικά άκρα, τα οποία φούσκωσαν  και έτσι παραμορφώθηκε η κοινωνία. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν και πότε θα βρεθεί το πολιτικοκοινωνικό κίνημα – όχημα, που θα πάρει τη θέση του και θα εκφράσει τις ανάγκες της πλειοψηφίας", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπανδρέου.

SHARE:

24Media Network