Novartis: Αποχώρηση από την ψηφοφορία προαναγγέλλει η ΝΔ με αφορμή τη διαδικασία

Novartis: Αποχώρηση από την ψηφοφορία προαναγγέλλει η ΝΔ με αφορμή τη διαδικασία
Στιγμιότυπα από τα έδρανα της Κ.Ο. της ΝΔ Eurokinissi

Η ΝΔ εξέφρασε τη διαφωνία της με τις 10 κάλπες αλλά και με τον τρόπο που έχει συνταχθεί το ψηφοδέλτιο. «Τα ίδια είχε κάνει και ο Αβέρωφ όταν αναγνωριζόταν η Εθνική Αντίσταση» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και μίλησε για «ταραχή» της ΝΔ

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη μυστική ψηφοφορία για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται στο σκάνδαλο Novartis προανήγγειλε η ΝΔ επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους, εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αναγκάζεται να αποσύρει τους βουλευτές της υπό το φόβο διαρροών.

«Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο εμείς να τοποθετηθούμε» ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας προαναγγέλοντας την αποχώρηση της ΝΔ πριν από την μυστική ψηφοφορία για το πόρισμα της Novartis. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «αντισυνταγματική» και «κομματικά πονηρή» τη διαδικασία που ακολουθεί η Βουλή κάνοντας λόγο για απόπειρα «φαλκίδευσης» του δικαιώματος ψήφου των βουλευτών. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε να στηθούν 10 κάλπες  και ότι θα έπρεπε να δοθούν περισσότερες επιλογές στο ψηφοδέλτιο της μυστικής ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η επιλογή καταψήφισης της δίωξης των 10 «λόγω αναρμοδιότητας» δεν εκφράζει τους βουλευτές της ΝΔ που θέλουν να καταψηφίσουν λόγω «ανυπαρξίας αδικημάτων».

Κοντονής σε ΝΔ: Δεν αφήνετε τους βουλευτές σας να πλησιάσουν τις κάλπες

Την προαναγγελθείσα αποχώρηση της ΝΔ σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι φοβάται την ψήφο των βουλευτών της. Σημείωσε, μάλιστα, ότι πάνω από τα έδρανα της ΝΔ «πλανάται το φάντασμα του Ευάγγελου Αβέρωφ» ο οποίος είχε αποσύρει τους βουλευτές της ΝΔ κατά την ψηφοφορία για την αναγνώριση της εθνικής αντίστασης. «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ταραχή στα κόμματα που τα στελέχη τους εμπλέκονται στη Novartis» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής και αντέτεινε ότι αν είχε στηθεί μια κάλπη τότε ήταν που θα περιοριζόταν το δικαίωμα του βουλευτή καθώς ο καθένας θα έπρεπε να τοποθετηθεί συλλήβδην και για τα 10 πρόσωπα. 

Προς αποχώρηση και η ΔΗ.ΣΥ

Σε αποχώρηση προσανατολίζεται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη όπως τόνισε ο βουλευτής της Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος ανέφερε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να μπει καν στη συζήτηση. Εξέφρασε, μάλιστα, εντονότατες διαφωνίες για τη διαδικασία ψηφοφορίας που ακολουθεί η Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα