Ντόναλντ Τραμπ: I Love the Greeks

Ντόναλντ Τραμπ: I Love the Greeks

"Αναγέννηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας για τους Έλληνες" η 25η Μαρτίου, ανέφερε ο Τραμπ. Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συνάντησε τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο (vid)

Με την φράση «αγαπώ τους Έλληνες» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην εκδήλωση που φιλοξένησε στον Λευκό Οίκο για να τιμήσει την ελληνική εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου αλλά και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Η Ελληνική ημέρας ανεξαρτησίας γιορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας για τους Έλληνες

Ο κ. Τραμπ εξήρε, επίσης, την προσφορά του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρεινς Πρίμπους, λέγοντας πως είναι ένας από τους «κορυφαίους Έλληνες» στη χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά και άλλων μελών του προσωπικού που είναι ελληνικής καταγωγής.

«Η Ελληνική ημέρας ανεξαρτησίας γιορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας για τους Έλληνες» είπε ακόμη ο πρόεδρος Τραμπ. “Θυμόμαστε την μάχη για ανεξαρτησία που ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1821. Μετά από 400 χρόνια οι Έλληνες κέρδισαν την ανεξαρτησία τους” σχολίασε επίσης και τόνισε πως αυτή η αγάπη για ελευθερία και δημοκρατία ενώνει τους δύο λαούς.

Δείτε την ομιλία του από το Λευκό Οίκο:

«Τιμούμε την ελληνική ιστορία και εορτάζουμε τις συνεισφορές των πολιτών σας στη σπουδαία χώρα μας» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Στη δεξίωση ήταν παρών και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος πήρε τον λόγο μετά το Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας- ΗΠΑ.

“Χειροκροτούμε την μοναδική συνεισφορά του έθνους σας, στους δικούς μας πολίτες” ανέφερε στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ προσκαλώντας στο βήμα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται με αφορμή τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος και συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο Λευκός Οίκος γέμισε παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, ενώ δεν έλλειψαν και οι παραδοσιακοί χοροί στους χώρους όπου διαμένει ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ.

Φωτό ©Twitter/@gkousoulas/Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα