Ο Αμερικανός πράκτορας που “παγίδεψε” τον Κώστα Καραμανλή

Ο Αμερικανός πράκτορας που “παγίδεψε” τον Κώστα Καραμανλή
Ο Κωστας Καραμανλής στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, λίγο πριν την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Οι ελληνικές αρχές έχουν τα στοιχεία και φωτογραφίες του πράκτορα, που πρωταγωνίστησε στις υποκλοπές σε βάρος αξιωματούχων της κυβέρνησης Καραμανλή. Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Το πρόσωπο που εμφανίζεται από την ελληνική δικογραφία του 3ου τακτικού ανακριτή, να πρωταγωνιστεί στις υποκλοπές Ελλήνων αξιωματούχων και του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”.

Πρόκειται για Αμερικανό υπάλληλο, ο οποίος ονομάζεται William B.

Φωτογραφίες από τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα, κυρίως από κάμερες ασφαλείας, βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης και τις επόμενες εβδομάδες, δρομολογείται η αποστολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής για να του απαγγελθεί κατηγορία και να απολογηθεί στον ανακριτή για το αδίκημα της κατασκοπείας και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Φυσικά, δεν αναμένεται οι Αμερικανοί να ανταποκριθούν στο αίτημα, καθώς θα προστατέψουν τον υπάλληλό τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι 65χρονος και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Από τις φωτογραφίες, αποδεικνύεται ότι αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, πώς έδωσε άλλο όνομα από αυτό που είχε, πώς πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, ως τον Μάρτιο του 2005.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του, μετά από μαρτυρία προσώπου, που μίλησε μετά από πιέσεις των Ελλήνων δικαστών. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, γνώριζε όλη την πορεία του πράκτορα, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του δεν επέστρεψε ποτέ στην Ελλάδα.

Εννέα χρόνια μετά τον θάνατο του υπαλλήλου της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη και την επίσκεψη του τότε επικεφαλής της εταιρείας Γ. Κορωνιά στο Μαξίμου και την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών, ο ανακριτής Δ. Φούκας, ερευνά από κοινού την υπόθεση των υποκλοπών σε σχέση με το σχέδιο αποσταθεροποίησης που φέρεται ότι υπήρχε εκείνη την εποχή στη χώρα σε συνδυασμό με τα σενάρια περί σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή.

(Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα