Ο Φίλης αναμασά τις θέσεις των Κεμαλιστών καταγγέλλουν 45 βουλευτές της ΝΔ

Ο Φίλης αναμασά τις θέσεις των Κεμαλιστών καταγγέλλουν 45 βουλευτές της ΝΔ
Κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015. Αντικείμενο της σύσκεψης, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του προκαλούν «αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη» και ζητούν από τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει

Να αποπέμψει ο πρωθυπουργός τον Νίκο Φίλη από υπουργό Παιδείας για τις δηλώσεις του σχετικά με την Γενοκτονία των Ποντίων ζητούν 45 βουλευτές της ΝΔ  με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή καταγγέλοντάς τον ότι αναπαράγει τουρκικές θέσεις.

«Ο κ. Φίλης αναμασά τις θέσεις τούρκων κεμαλιστών και ως καλός πρέσβης τους, τους προσφέρει καλές υπηρεσίες» τονίζουν οι ερωτώντες βουλευτές με πρώτο υπογράφοντα τον Σάββα Αναστασιάδη. Τον κατηγορούν, μάλιστα, ότι «αμφισβητεί ευθέως τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, προσβάλλει την ελληνική ιστορία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς θύματα της γενοκτονίας καθώς και τους απόγονους τους και το σύνολο του ελληνικού λαού».  «Σε μια εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε ο υπουργός σας με τις θέσεις του διχάζει την ελληνική κοινωνία» τονίζουν στον πρωθυπουργό οι βουλευτές.

Οι βουλευτές της ΝΔ ισχυρίζονται, όμως, και ότι οι δηλώσεις του κ. Φίλη προκαλούν «αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη» και υπογραμμίζουν ότι οι θέσεις αυτές «προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και θρακικό ελληνισμό αλλά και όλους τους έλληνες πολίτες. Καλούν μάλιστα τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν ασπάζεται και εκείνος τις θέσεις του κ. Φίλη ειδάλλως να τον αποπέμψει.

Το θέμα μεταφέρθηκε και στην επιτροπή Διασποράς της Βουλής όπου ο κ. Αναστασιάδη χαρακτήρισε την κυβέρνηση «γενοκτόνο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα