Ο Ιβανόφ αντιδρά και πάλι στην προοπτική συμφωνίας στο Σκοπιανό

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Gjorge Ivanov
Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Gjorge Ivanov AP

Νέες αντιρρήσεις για τη διαπραγμάτευση έφερε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ ο οποίος επανέλαβε ότι δεν αποδέχεται το erga omnes και κατηγόρησε Ζάεφ- Τσίπρα για "προσωπική συμφωνία"

Βέλη κατά της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε εκ νέου ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκιόρκι Ιβάνοφ, ο οποίος υποστήριξε σήμερα ότι η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό μοίαζει με "προσωπική συμφωνία" μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ και επανέλαβε ότι δεν αποδέχεται το erga omnes.

Ο Ιβάνοφ έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποιος τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων στον απόηχο και της συνάντησης του με το Νικο Κοτζιά.

"Ο Ζάεφ δεν ε΄χει διασφαλίσει εθνική συναίνεση στη χώρα. Ως πρόεδρος δεν αποδέχομαι το erga omnes ως λύση", δήλωσε και τόνισε ότι όποια συμφωνία πρέπει να συμβαδίζει με το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάνοφ προέρχεται από το κόμμα του Νικολά Γκρούεφσκι, το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, το οποίο κατά τα 10 χρόνια κατα τα οποία κυβερνούσε τη χώρα είχε ταχθεί εναντίον οποιασδήποτε λύση.

Εν τω μεταξύ σήμερα στο κοινοβούλιο, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι θα επιχειρηθεί να υπάρξει λύση μέχρι τις 20 Ιουνίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Και το όνομα αυτής..."Severna Makedonja"

ADVERTISING

SHARE: