O Καμμένος συνεχίζει να μετανιώνει για μέτρα που ψήφισε

O Καμμένος συνεχίζει να μετανιώνει για μέτρα που ψήφισε
Swearing in ceremony of new Deputy Minister for Infrastructure , Transport and Networks, Marinas Chrysoveloni at the Presidential Palace, Feb. 24, 2016 / , , , , 24 , 2016 Menelaos Myrillas

Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για όσα χάθηκαν και όσα κερδήθηκαν κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αναγνωρίζοντας πως εργαζόμενοι και συνταξιούχοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα (Vid)

Αισιόδοξος για το μέλλον της οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων είπε πως “η χώρα απελευθερώνεται από το ζυγό. Μπαίνουμε σε φάση απομνημονιοποίησης. Από εδώ και πέρα έρχονται καλύτερες μέρες. Η οικονομία θα βελτιωθεί”. Κάλεσε όλους να σταματήσουν τα καθημερινά “μνημόσυνα” και να αισθανθούν όλοι την αλλαγή που έρχεται στη χώρα μετά τη συμφωνία στο περασμένο Eurogroup και την απόφαση για εκταμίευση της δόσης.

Κληθείς να απαντήσει για όσα χάθηκαν κατά τη διαπραγμάτευση και δη για τον ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Καμμένος είπε:

“Έτσι είναι, βέβαια η πίεση που υπήρχε από το πρώτο Μνημόνιο ήταν να καταργηθούν όλα τα προνόμια στα νησιά. Αυτό που δεν καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που προβλέπει το άρθρο 101 του Συντάγματος, για τη νησιωτικότητα. Αυτό αποτέλεσε μεγάλο μέρος της διαπραγμάτευσης”.

“Υπάρχει το θέμα της προστασίας των πολυτέκνων. Αρκετά από τα μέτρα που πήραμε δεν συμβαδίζουν με το νόημα του Συντάγματος. Είναι πολύ βασικό, το θέμα της ψυχολογίας που μπορεί να βοηθήσει την οικονομία και τα μέτρα όλα αυτά που πάρθηκαν, να ανατρέπονται πολύ πιο γρήγορα. Μόνο από την περιουσία της Εθνικής Αμυνας, από το ενδιαφέρουν που βλέπουμε, Έλληνες ομογενείς που θέλουν να έρθουν και να επενδύσουν, δείχνουν ότι θα έχουμε μία έκρηξη ανάπτυξης. Εάν έλθουν επενδύσεις κι αν αλλάξει το οικονομικό κλίμα της χώρας κι έρθουν πίσω τα χρήματα που βγήκαν από τη χώρα, ο ΕΝΦΙΑ και άλλοι φόροι που είναι δυσβάσταχτοι θα φύγουν και θα υπάρχει ένα κοινωνικό μέρισμα, που θα δοθεί στους πολίτες που έχουν ανάγκη”, πρόσθεσε.

Αναγνώρισε ότι όλοι έχουν υποστεί τεράστια πίεση και πως δύσκολα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα