Ο καυτός Αύγουστος της ΔΗΣΥ

Ο καυτός Αύγουστος της ΔΗΣΥ
Joint meeting of the Central Coordinating Council of the Democratic Coalition, in CARAVEL Hotel, Athens, Greece on July 26, 2016. / , CARAVEL, , 26 , 2017 Nikos Libertas / SOOC

Ιδιαίτερα "θερμός" αναμένεται να είναι ο Αύγουστος για την Κεντροαριστερά, με τους πρωταγωνιστές να προετοιμάζουν σταδιακά την στρατηγική τους στον δρόμο προς τις κάλπες

Αποφασισμένοι να συγκρουστούν με πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι» και δεν πάρουν μέρος στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εμφανίζονται στην Χαριλάου Τρικούπη.

Οι προχθεσινές δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου, που επί της ουσίας απέρριψε την περίπτωση συνεργασίας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ένα σχήμα που θα περιλαμβάνει την Ώρα Αποφάσεων, το Ποτάμι και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ταιριάζει καλύτερα ιδεολογικά στην ίδια, ενόχλησε αρκετά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς φτιάχνουμε την μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς. Όποιος προσπαθεί να στήσει αναχώματα σε αυτή την πορεία, ας το κάνει. Όταν έρθει η ώρα των εκλογών, ο κόσμος θα κρίνει ποιοι προσπάθησαν πραγματικά για την αναγέννηση του χώρου και ποιοι όχι», σχολίαζαν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, φωτογραφίζοντας με τον τρόπο αυτό την πρώην Επίτροπο.

Και δεν σταμάτησαν στο παραπάνω σχόλιο, αλλά συμπλήρωναν ότι κατά την διάρκεια του χειμώνα, η Α.Διαμαντοπούλου έστελνε στο ΠΑΣΟΚ -μέσω κορυφαίων στελεχών της οργάνωσης της- προτάσεις για την ενοποίηση της παράταξης, ζητώντας να μάθουν τι μεσολάβησε ανάμεσα σε αυτούς τους μήνες και η Α.Διαμαντοπούλου άλλαξε γνώμη.

Από την πλευρά τους, συνομιλητές της πρώην υπουργού αναφέρουν ότι τους προκαλεί τεράστια εντύπωση η αντίδραση μερίδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ, από την στιγμή μάλιστα που στις δηλώσεις της η Α.Διαμαντοπούλου δεν αποκάλυψε κάποια συνεργασία που βρίσκεται στα σκαριά, αλλά έκανε ένα σχόλιο με ιδεολογικό πρόσημο.

Κινείται ο Ανδρουλάκης  

Παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διερευνούν την πιθανότητα να διεκδικήσουν την ηγεσία της παράταξης, βρίσκονται ακόμα στην Αθήνα.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, πραγματοποιεί στην πρωτεύουσα -και όχι μόνο- σειρά συναντήσεων με μέλη του κόμματος, στην κατεύθυνση της επαναδραστηριοποίησης τους για την διεύρυνση της κοινωνικής βάσης ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, ώστε να προχωρήσει -εφόσον ικανοποιηθεί από το χρονοδιάγραμμά που θα τεθεί- στην υποβολή υποψηφιότητας.   

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα