Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιξε μπάλα με την ομάδα των Ελλήνων Ρομά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπαιξε μπάλα με την ομάδα των Ελλήνων Ρομά
Φωτογραφία των ομάδων ποδοσφαίρου της ΝΔ και της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά News24/7

Μέλη της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσαν ποδοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά

Στο δημοτικό γήπεδο του Μοσχάτου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και ομάδας Ρομά, στον οποίο αγωνίστηκε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ομάδα της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, αγωνίστηκε εκτός των άλλων και ο Ντανιέλ Μπατίστα. Μαζί με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αγωνίστηκε και ο γιος του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο στον αγώνα ποδοσφαίρου της ΝΔ με την ομάδα της Συνομοσπονδία των Ρομά News24/7

Το σκορ του αγώνα έληξε 6-4 υπέρ της ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σημειώνει δύο τέρματα για την ομάδα του, ενώ τέσσερα σκόραρε ο παλαίμαχος προδοσφαιριστής Θοδωρής Ζαγοράκης.

Δείτε τις δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τον αγώνα:

Ο Ντανιέλ Μπατίστα και ο Θοδωρής Ζαγοράκης στον αγώνα ποδοσφαίρου της ΝΔ με το Σύνδεσμο Ρομά News24/7

Μιλώντας στον ρεπόρτερ του News 24/7, ο Πάντζος Βασίλειος Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ανέφερε “Όλο αυτό θα βοηθήσει στη συσπείρωση και την ένταξη. Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι και από την επόμενη μέρα η κοινωνία θα μας αντιμετωπίζει με διαφορετικό μάτι. Η κοινωνία των Ρομά προσπαθεί να ενταχθεί στο γενικό σύνολο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα τελευταία χρόνια είχαμε κάποια φαινόμενα έντονου ρατσισμού”.

Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι και από την επόμενη μέρα η κοινωνία θα μας αντιμετωπίζει με διαφορετικό μάτι

Από την πλευρά του ο Μυλωνάς Νικόλαος, αντιπρόεδρος της συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά είπε: “Ο σημερινός αγώνας είναι πολύ σημαντικός, γιατί θα δυναμώσει την κοινωνική συνοχή που λείπει από το χώρο. Πρέπει να υπάρχει θεσμική συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αφορούν τις κοινότητες των τσιγγάνων. Ένα μέρος τους δεν έχει παιδεία, δεν έχει τα βασικά κοινωνικά αγαθά και πρέπει να βρεθούν λύσεις”.

Πρέπει να υπάρχει θεσμική συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αφορούν τις κοινότητες των τσιγγάνων

“Αυτός είναι ο αθλητισμός, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν έχει ούτε χρώματα, ούτε τίποτα” είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Θοδωρής Ζαγοράκης που έλαβε επίσης μέρος στον αγώνα.

Δείτε εικόνα:

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβαίνει σε τέτοια κίνηση: υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχα η ποδοσφαιρική ομάδα του κόμματος είχε παίξει μπάλα με την Εθνική Αστέγων. Διπλό όμως το ενδιαφέρον, λόγω των δηλώσεων Δαβάκη για τους Ρομά που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα