Ο Μεϊμαράκης εξετάζει την κατάθεση πρότασης μομφής κατά Φίλη

Ο Μεϊμαράκης εξετάζει την κατάθεση πρότασης μομφής κατά Φίλη

"Ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε Κουμουτσάκο" χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος της ΝΔ. Ακραία στοιχεία αμαύρωσαν την εκδήλωση, δήλωσε ο Τζιτζικώστας. Με φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη Γεροβασίλη ο Γεωργιάδης

Με δήλωσή του στη Λαμία όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας τον οποίο κατονόμασε ως “ηθικό αυτουργό”.

Επανέλαβε τη θέση του για αποπομπή του από την κυβέρνηση και δήλωσε ευθέως -επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του News 247 ότι η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο πρότασης μομφής.

Ολόκληρη η δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

«Καλά θα κάνει είτε ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει. Αναφέρομαι σε αυτό, γιατί σήμερα που είχαμε συγκέντρωση και παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας στη συγκέντρωση των Ποντίων, αποδοκιμάστηκαν και έγιναν επεισόδια εις βάρος εκλεκτών συναδέλφων και ιδιαίτερα του Γ. Κουμουτσάκου.

Θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο Ν. Φίλης ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα. Και γι’ αυτό ακριβώς η Νέα Δημοκρατία θα εξετάσει -και το τονίζω από τώρα- αν μπορεί συνταγματικά, μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση».

Τζιτζικώστας:  Ακραία στοιχεία αμαύρωσαν την εκδήλωση

«Τα σημερινά απαράδεκτα και προκλητικά γεγονότα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, από ακραία στοιχεία, αμαυρώνουν την εκδήλωση και αποπροσανατολίζουν από το ισχυρό μήνυμα καταδίκης ανιστόρητων τοποθετήσεων. Η απροκάλυπτη αυτή βίαιη επίθεση είναι χτύπημα στη Δημοκρατίας μας και την καταδικάζουμε όλοι απερίφραστα».

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κουμουτσάκο, στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ με φοβάται για αυτό με υβρίζει

Την επίθεση κατά του κ.Κουμουτσάκου στη συγκέντρωση, στην οποία είχε δώσει και ο ίδιος το παρών χωρίς όμως να δεχθεί αντίστοιχες βίαιες εκδηλώσεις, καταδίκασε ο Άδωνις Γεωργιάδης. “Ο κ. Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να διώξει γρήγορα από τη θέση του τον κ. Φίλη. Η παρουσία του κ. Φίλη καθίσταται προκλητική για όλο τον ποντιακό Ελληνισμό και για όλο τον Ελληνισμό. Και δίνει άλλοθι σε στοιχεία φασιστικά για να δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να τους απομονώσουμε και να τους σταματήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα”, είπε.

Αναφερόμενος δε στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία νωρίτερα είχε κατηγορήσει τη ΝΔ για φλερτ με την ακροδεξιά επικαλούμενη δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη, ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ υποστηριξε ότι: “Θα όφειλε να είναι πολύ πιο προσεκτική και να γνωρίζει ότι η φράση την οποία απέδωσε σ΄ εμένα δεν είναι τίποτε άλλο παρά τίτλος άρθρου από ένα από τα μεγαλύτερα , το μεγαλύτερο σάιτ που ασχολείται με τα ποντιακά ζητήματα στην Ελλάδα, το pontosnews. Και θέλω να πω στην κ. Γεροβασίλη, στον κ. Τσίπρα, στον κ. Σταθάκη, στον κ. Τσακαλώτο και σε όλους τους άλλους που έχουν ονομαστικά επιτεθεί εναντίον μου, τις τελευταίες ημέρες. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ που θα εκλέξουν τον επόμενο αρχηγό μας στις 22 Νοεμβρίου, είμαι τελείως βέβαιος ότι θα εκλέξουν εκείνον που ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται περισσότερο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται περισσότερο εκείνον που υβρίζει νυχθημερόν. Θέλω να πω για μία και τελευταία φορά στην κ. Γεροβασίλη, να μη διανοηθεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει στις εσωτερικές μας διαδικασίες. Εμείς θα αποφασίσουμε ποιον αρχηγό θα βγάλουμε και όχι ο κ. Τσίπρας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα