Ο Μητσοτάκης αποδεσμεύει αστυνομικούς από τη φύλαξη της ΝΔ για περιπολίες στις γειτονιές

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Επικοινωνία με τον αρχηγό της Αστυνομίας είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε να αξιοποιηθεί το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με τον αρχηγό της Αστυνομίας επικοινώνησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και του ζήτησε να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να επιστρέψουν σε περιπολίες στις γειτονιές.

Συγκεκριμένα του ζήτησε να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό γραφείο του ιδίου.

Με αφορμή ρεπορτάζ το οποίο κατηγορούσε την κυβέρνηση για μείωση κατά 30% των αστυνομικών, που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας, ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε στο facebook ότι το δημοσίευμα: "Επιβεβαιώνει πλήρως όσα η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και καιρό και μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας."

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: " Η ασφάλεια του πολίτη - θα το λέω διαρκώς - είναι βασική προτεραιότητά μου. Και αυτή προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές. Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας Δίας και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας."

Σημείωσε όμως ότι: "Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια" και ανακοίνωσε ότι: "Για αυτό επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησα να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές. Συγκεκριμένα του ζήτησα να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό μου γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας.

Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι - κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες - επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης θα αποδεσμεύσουμε ένα σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Μητσοτάκης

ADVERTISING

SHARE: