Ο Μητσοτάκης επιχειρεί “να βγει” στο ΚΚΕ εξ αριστερών, αλλά θυμίζει Θάτσερ 

Ο Μητσοτάκης επιχειρεί “να βγει” στο ΚΚΕ εξ αριστερών, αλλά θυμίζει Θάτσερ 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή Eurokinissi

“Άλλοι διαλαλούν την κοινωνική ευαισθησία, εμείς την κάνουμε πράξη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.  Υποστήριξε ότι υπάρχουν πολίτες όχι λαός και ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι “ο νόμος του εργάτη” 

Τη Νέα Δημοκρατία ως το κόμμα που εφαρμόζει στην πράξη πολιτικές κοινωνικής ευαισθησίας θέλησε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατα την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική.

“Άλλοι διαλαλούν την κοινωνική ευαισθησία, εμείς την κάνουμε πράξη”, ήταν το βασικό μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος επιχείρησε “να βγει” στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΚΚΕ εξ αριστερών υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας είναι “ο νόμος του εργάτη”.

Υπενθύμισε ειδικότερα ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της ΓΣΕΕ , υποστήριξε ότι θα καταπολεμήσει τη μαύρη εργασία και την εργοδοτική αυθαιρεσία. και δήλωσε απευθυνόμενος στον ΓΓ του ΚΚΕ: “Πράγματι κ. Κουτσούμπα, εδώ ειναι ο νόμος του εργάτη” .

Ανέφερε επίσης ότι: “Με το νέο νόμο – αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα σας κ.Κουτσούμπα – οι απέκτησαν επιτέλους τα ίδια δικαιώματα με τους υπαλλήλους. Έπρεπε να ρθει μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να το κάνει” και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: “Τέσσερα χρόνια εσείς τι κάνατε κ.Τσίπρα που γελάτε στα έδρανα; Είδατε κάτι παράδοξα; Πώς αυτό το περιβόητο μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, άλλοι μπορεί να το έχουν να το διαλαλούν και άλλοι να το υπηρετούν στην πράξη”.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε πάντως την ομιλία του υιοθετώντας τη λογική της Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία είχε δηλώσει ότι υπάρχουν μόνο άτομα και όχι κοινωνίες.

Δήλωσε ειδικότερα ότι από την αρχή προτεραιότητα της κυβέρνησης του ήταν “ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο στοχευμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο αδύναμοι”.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι από 1 Ιανουαρίου 2023 θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για όλους, για συνταξιούχους και για δημοσίους υπαλλήλους, ενώ την ίδια ημέρα θα “ξεπαγώσουν” και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Δεν είπε όμως λέξη για το αίτημα των συνταξιούχων να επιστραφούν σε όλους τα αναδρομικά και για τα δώρα και την επικούρηση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και πάλι στο δημοψήφισμα του 2015. “Ας μην ξεχνάμε ότι είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019 μία τετραετία ψεύδος και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν από το γκρεμό”, είπε, ενώ υπενθύμισε ότι με τα capital controls “ηλικιωμένοι έκλαιγαν στα πεζοδρόμια”.

Σημειωτέον πάντως ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στην πρωτολογία του καθόλου στα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version