Ο Μητσοτάκης στηρίζει Μακρόν απέναντι στις προσβολές του Ερντογάν 

Ο Μητσοτάκης στηρίζει Μακρόν απέναντι στις προσβολές του Ερντογάν 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμμανουέλ Μακρόν Eurokinissi

Μέσω twitter ο πρωθυπουργός τάχθηκε στο πλευρό του Γάλλου Προέδρου, ο οποίος δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Στο πλευρό του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόφαση του να προβάλει σε δημόσια κτίρια τις γελοιογραφίες που οδήγησαν φανατικό ισλαμιστή να αποκεφαλίσει εκπαιδευτικό, στέκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έγραψε ειδικότερα στο twitter:

«Οι προσωπικές προσβολές κατά του Προέδρου Μακρόν και η ρητορική του μίσους της τουρκικής ηγεσίας με στόχο τη Γαλλία είναι απαράδεκτες, τροφοδοτούν το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη. Πλήρης στήριξη και αλληλεγγύη στον Εμμανουέλ Μακρόν και το γαλλικό λαό, που ακόμη θρηνούν για ένα φρικτό έγκλημα.»

Την αλληλεγγύη του προς τον εταίρο της Ελλάδας, τη Γαλλία, εκφράζει και το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις προσβλητικές εκφράσεις προερχόμενες από υψηλές αρχές της Τουρκίας κατά του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και οποιοδήποτε λόγο που προβάλει το μίσος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version