Ο Μουζάλας μένει, μέχρι ενδεχομένως να φύγει

Ο Μουζάλας μένει, μέχρι ενδεχομένως να φύγει
ΑΘΗΝΑ-Εκδήλωση της Κίνησης Ιδεών & Δράσης ΠΡΑΤΤΩ με θέμα «Προσφυγικό και επιπτώσεις».Ομιλητές ο Νίκος Τόσκας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Γιάννης Μουζάλας, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Γιώργος Σταματάκης, δικηγόρος. Τη συζήτηση συντόνιζε ο Χρήστος Μπότζιος,πρέσβης επί τιμή.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού έχει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος εξάλλου υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική που συναποφασίζει το υπουργικό, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σημείωσε ωστόσο ότι εάν προχωρήσει η υποψηφιότητα Μουζάλα για τη θέση Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, θα πρέπει να φύγει

Δεν υπάρχει θεμα παραίτησης ή αντικατάστασης του Γιάννη Μουζάλα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον απόηχο των φημών μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ωστόσο ότι εφόσον προχωρήσει η υποψηφιότητα Μουζάλα για τη θέση Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η οποία όπως ανακοίνωσε έχει ήδη κατατεθεί, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορεί ταυτόχρονα να είναι και υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε κληθει και ο κ.Μουζάλας για να ενημερώσει τα μέλη του οργάνου για τις πρόνοιες που λαμβάνει η κυβέρνηση ενόψει του χειμώνα για τους πρόσφυγες, έγινε έντονη συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα η κριτική που ακούστηκε ήταν έντονη, με αποτέλεσμα, σε μία αποστροφή του λόγου του, να υπενθυμίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πως η παραίτησή του βρίσκεται ανά πάσα στιγμή «στην διάθεση του πρωθυπουργού». Αυτό «ερμηνεύθηκε» από ορισμένα ΜΜΕ ως… «παραίτηση Μουζάλα» και έτσι χθες, το Μαξίμου αναγκάστηκε να διαψεύσει τις ως άνω φήμες, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πλήθος σχετικών ερωτημάτων δέχθηκε κατά το briefing ο κ.Τζανακόπουλος. “Δε θα κάνω σχόλια σε σχέση με εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Μουζάλας χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του. Ο κ.Μουζάλας δεν εφαρμόζει τη δική του πολιτική αλλά την πολιτική στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών που συναποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ερώτημα εάν υπεύθυνος για τη μεταναστευτική πολιτική είναι ο κ.Μουζάλας ή ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο κ.Τζανακόπουλος απάντησε: “Υπεύθυνος είναι η ελληνική κυβέρνηση στο σύνολο της και το υπουργικό συμβούλιο. Ο κ.Μουζάλας έχει τη βασική ευθύνη ως υπουργός, πάντα σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, ωστόσο η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης απαιτεί τη συνεργασία συναρμόδιων υπουργείων και συντονιστής είναι ο κ.Φλαμπουράρης ως υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για συντονισμό κυβερνητικού έργου”.

Διευκρίνισε δε ότι: “Η θέση του κ.Μουζάλα καλύπτεται από τον κ.Μουζάλα. Εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες και ευδοκιμήσει η υποψηφιότητα του τότε προφανώς δε θα μπορεί να είναι και υπουργός της ελληνικής κυβέρνσης, καθώς αυτές οι δύο θέσεις είναι ασυμβίβαστες. Μέχρι τότε απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού”. Διευκρίνισε επίσης ότι αποχώρηση του κ.Μουζάλα για το Συμβούλιο της Ευρώπης δε θα σημάνει κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα