Ν. Παναγιωτόπουλος: “Αδιάβλητες οι μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις”

Ν. Παναγιωτόπουλος: “Αδιάβλητες οι μεταθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις”
Νίκος Παναγιωτόπουλος Menelaos Myrillas / SOOC

Τι απάντησε ο Υπουργός Άμυνας για τις μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ.

Οι μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ρυθμίζονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο εξασφαλίζει το αδιάβλητο και την αντικειμενικότητα στις μεταθέσεις.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, Κώστας Σκανδαλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης με θέμα «Έκτακτες Μεταθέσεις Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Η τοποθέτηση των στελεχών στο εξωτερικό υλοποιείται απαρέγκλιτα κατά τις προβλέψεις του εν λόγω πλαισίου» διευκρίνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, ενώ συμπλήρωσε: «Για την τοποθέτηση των στελεχών στην Κύπρο, η επιλογή του προσωπικού, γίνεται με κριτήρια τον αριθμό των μορίων που συγκεντρώνουν αλλά και τα στοιχεία του ατομικού τους φακέλου».

«Εξαιρέσεις», είπε, «μπορούν να υπάρξουν μόνο στο πλαίσιο της έμπρακτης μέριμνας της υπηρεσίας για το προσωπικό, και αφορά σε μικρό αριθμό στελεχών που επιβεβαιωμένα αντιμετωπίζει σοβαρά και δυσεπίλυτα οικογενειακά προβλήματα, το οποίο επιλέγεται, κατά τις προβλέψεις του άρθρου 5 του ν.3883/2010 (Α΄87), για κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση στην Κύπρο κατόπιν όμως διαφανών διαδικασιών».

Ειδικότερα, κατά τον υπουργό, «τα στελέχη που επιλέγονται για τοποθέτηση στο εξωτερικό και την Κύπρο υπηρετούν σε επιτελεία κάθε επιπέδου διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των διακλαδικών, μονάδες, ανεξάρτητες υπομονάδες, πολεμικά πλοία αλλά και λοιπές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Δεν υφίσταται περιορισμός, κατά τις προβλέψεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, για τα συζευγμένα στελέχη ανήκοντα αμφότερα στον ίδιο ή σε διαφορετικό Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων, να λαμβάνουν και τα δύο το επιμίσθιο αλλοδαπής, στην περίπτωση που και τα δύο έχουν επιλεχθεί από τα Γενικά Επιτελεία στα οποία ανήκουν» ξεκαθάρισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα