Ο παπα Τσάκαλος στον ΛΑΟΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ / ΠΑΠΑ ΤΣΑΚΑΛΟΣ
(ICON / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΣ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ / ΠΑΠΑ ΤΣΑΚΑΛΟΣ (ICON / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) ICON PRESS

Μετά μία περίοδο μακράς αφάνειας, ο πασίγνωστος παπα Τσάκαλος επιστρέφει στα κοινά. Αποφάσισε να συστρατευθεί με τον ΛΑΟΣ, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του Γ. Καρατζαφέρη

Με μία επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ένταξη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής, του παπα Σπυρίδωνα Τσάκαλου.

"Η συστράτευση στην πρώτη γραμμή του καλού και τίμιου αγώνα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού του αγωνιστή κληρικού, του Παπα-Σπύρου Τσάκαλου, για εμάς είναι μεγάλη υπόθεση. Ενδυναμώνει την ψυχή μας, το φρόνημά μας και την καρδιά μας.

Καλωσορίζω λοιπόν στα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας Αττικής, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, έναν κληρικό. Εμείς, με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνουμε την ονομασία “Ορθόδοξος Συναγερμός”, και πιστεύουμε ότι το προηγούμενο της Εκκλησίας και της πολιτικής με τον μεγάλο ήρωα της επαναστάσεως Παπαφλέσσα, με τον Αντιβασιλέα Δαμασκηνό, με τον Μακάριο στην Κύπρο, αλλά και σε άλλες μορφές της Ορθοδοξίας, θα βρει την δικαίωση τώρα πλέον με ένα κληρικό μέσα στα μάχιμα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου".

Από τη δική του πλευρά, ο π. Σπυρίδων Τσάκαλος, τόνισε τα εξής, δίνοντας έμφαση στην προσωπικότητα του Γ. Καρατζαφέρη:

"Είμαι κοντά σε έναν αρχηγό ο οποίος ζύμωσε με τον ιδρώτα του κόσμου το ψωμί. Τον ανέδειξε πραγματικά ο λαός.

Και τώρα με καλεί και εμένα ο ΛΑ.Ο.Σ. να συναγωνιστούμε. Η Εκκλησία δεν κάνει πολιτική για την πολιτική, αλλά μάχεται για την αλήθεια και την πραγματική δικαιοσύνη στον κόσμο. Έχει ανάγκη ο κόσμος σήμερα έναν αρχηγό σαν τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που είναι ο Τσάβες των Βαλκανίων, που πραγματικά αγωνίζεται και προμαχεί για τα δίκαια του λαού και του Έθνους".

SHARE: