Ο Παυλόπουλος 'αδειάζει' τη Ζωή: Η επιστολή σας εκφράζει προσωπικές σας απόψεις

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, παραδίδει το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, παραδίδει το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι αναφέρει σε απαντητική επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διαθέτει καμία θεσμική ή πολιτική δυνατότητα ώστε να ανταποκριθεί στο αίτημά σας, αναφέρει σε απαντητική επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναλυτικά η απάντησή του

"Προς την

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων μου σας επισημαίνω ότι δεν έχω την θεσμική και πολιτική δυνατότητα ν' ανταποκριθώ στο αίτημά σας περί ενημέρωσης Ομολόγων μου για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 2739/22.7.2015 επιστολής σας. Και τούτο διότι:

Πρώτον, η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς Ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ' ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους.

Δεύτερον, αλλά και αν ακόμη επρόκειτο για απόφαση του Σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του. Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν' απευθύνεται ευθέως προς αυτούς.

Με τιμή

Προκόπιος Παυλόπουλος"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κωνσταντοπούλου: Οι θεσμοί ζητούν σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας για να επικυρώνουν τα φιρμάνια τους

Συνάντηση Τσίπρα – Κωνσταντοπούλου σήμερα στο Μαξίμου

SHARE: