Ο Πολάκης, τα ‘τρωκτικά της εισαγγελίας’ και η υπόθεση Siemens

Ο Πολάκης, τα ‘τρωκτικά της εισαγγελίας’ και η υπόθεση Siemens

"Λάδι στη φωτιά" ρίχνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κόντρα του με τους δικαστές, αυτή τη φορά με αφορμή το θέμα της Siemens και της περιβόητης μετάφρασης, την οποία ο ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς, αναφέρει τώρα πως έχει αποστείλει από τις 13 Μαΐου

Συνεχίζει την αντιπαράθεση και μάλιστα σε υψηλότατους τόνους και με οξείς χαρακτηρισμούς εναντίον δικαστικών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρό του βρέθηκε οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση της Siemens και τη μετάφραση που δεν περιελήφθηκε ποτέ στη δικογραφία, με αποτέλεσμα την αναβολή της δίκης. Το υπουργείο Εξωτερικών είχε διαψεύσει από την πρώτη στιγμή τα δημοσιεύματα, έδωσε περισσότερα στοιχεία που σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν πως το μεταφρασμένο βούλευμα είχε αποσταλεί στο δικαστήριο από τις 13 Μαΐου. “Δεν βλέπω αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων γι’ αυτό που έγινε σήμερα” σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Πολάκης.

“Που είναι η ΕΝΔΕ να ζητήσει ευθύνες από τους τυφλοπόντικες και τα τρωκτικά της εισαγγελίας που ενώ είχαν τα μεταφρασμένα κείμενα για το σκάνδαλο της Siemens από τις 13 Μαΐου δεν τα συμπεριέλαβαν στη δικογραφία;” συνεχίζει και αναφέρει: “Γιατί τέτοια σιωπή όταν βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας μια πτυχή παραδικαστικού μηχανισμού;” σχολιάζει και παρατηρεί “επιλεκτική ευαισθησία στις ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΝΔΕ).

Γιατί τέτοια σιωπή όταν βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας μια πτυχή παραδικαστικού μηχανισμού;

Ο Παύλος Πολάκης “πατάει” στην υπόθεση Siemens για να στηρίξει τις κατηγορίες που είχαν ανοίξει αυτή τη βεντέτα με το δικαστικό σώμα, περί παραδικαστικού κυκλώματος. Η διένεξη αναζωπυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η διεύθυνση του νοσοκομείου Τρικάλων οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, μετά την εκτέλεση εντολής του υπουργείου υγεία για την πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα.

Παραβαίνω το Σύνταγμα επειδή κατέκρινα τις προσωρινές διαταγές κάποιων δικαστών που εμποδίζουν την κυβέρνηση να διώξει τους εργολάβους των ιδιωτικών συνεργείων απ’ τα νοσοκομεία

“Μου απάντησαν εχθές ότι παραβαίνω το Σύνταγμα επειδή κατέκρινα τις προσωρινές διαταγές κάποιων δικαστών που εμποδίζουν την κυβέρνηση να διώξει τους εργολάβους των ιδιωτικών συνεργείων απ’ τα νοσοκομεία” αναφέρει στο ίσιο ποστ του και τονίζει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αμοιφθούν καλύτερα οι εργαζόμενοι και να εξοικονομήσει 80-90 εκατ. ευρώ απ’ τα νοσοκομεία.

Ακόμη και την κόντρα με το ΚΕΕΛΠΝΟ θυμήθηκε ο Κρητικός βουλευτής, σημειώνοντας: “Μάλλον τα αηδόνια συνεχίζουν να κελαηδούν εκεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τώρα που άλλαξαν τα πράγματα”.

Χαμένοι στη μετάφραση

Να θυμίσουμε πως τον Ιούλιο, το Τριμελές Εφετεία Κακουργημάτων είχε αποφασίσει πως η προδικασία για το σκάνδαλο Siemens θα εκκινήσει και πάλι από την αρχή, αναβάλλοντας επ’ αόριστον τη δίκη για τη σύμβαση 8002/1997 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των μαύρων ταμείων της Siemens, τα ευτράπελα δεν σταματούν, με τον εισαγγελέα της έδρας ήδη να κάνει λόγο για παραγραφή των αδικημάτων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της έδρας τότε, η επίδοση της κλήτευσης, αλλά και του παραπεμπτικού βουλεύματος των αλλοδαπών κατηγορουμένων, κρίθηκε άκυρη, καθώς δεν είχε μεταφραστεί στη μητρικής τους γλώσσα, δηλαδή στη Γερμανική και τη Γαλλική. Η απόφαση αφορά σε 13 Γερμανούς κατηγορούμενους και τον Γαλλοελβετό Ζαν Κλωντ Όσβαλντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα