Ο πρωινός καφές του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωινός καφές του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΝΔ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Ποιοι μετέχουν στον πρωινό καφέ. Πώς διαμορφώνεται η ηγετική ομάδα

Σήμερα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τον ορισμό των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν κλειδώσει για τις δύο θέσεις με τον μεν πρώτο να έχει αρμοδιότητα πάνω στον προγραμματικό λόγο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον δεύτερο να επωμίζεται ιδιαίτερα καθήκοντα ως προ το αντιπολιτευτικό εντός του κοινοβουλίου αγώνα της ΝΔ.

Με τον ορισμό των δύο αντιπροέδρων της ΝΔ διαμορφώνεται ουσιαστικά στην τελική της μορφή και η νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού. Κομβικό ρόλο στη νέα ηγεσία υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη διαδραματίζει η τριάδα του πρωινού καφέ που είναι ο Μιχάλης Μπεκίρης ως διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου, ο Μακάριος Λαζαρίδης διευθυντής του γραφείου τύπου και ο Γιώργος Κουμουτσάκος ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύνθεση του πρωινού καφέ –πέραν της παραπάνω σταθερής τριάδας- θα διαμορφώνεται με τη συμμετοχή και άλλων στελεχών ανάλογα με τις ανάγκες και τη θεματολογία της επικαιρότητας.

Στο στενό πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη ανήκει επίσης ο Νίκος Γεωργιάδης (πρώην βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ και άλλοτε στέλεχος της Δράσης) με ρόλο στον πολιτικό και στρατηγικό σχεδιασμό καθώς και ο Λευτέρης Αυγενάκης που ήδη ανέλαβε οργανωτικό ρόλο στο κόμμα ως αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ενώ αναβαθμισμένο ρόλο που μένει να φανεί ποιος θα είναι αυτός θα έχει και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κλείσει και η εκκρεμότητα με τον ορισμό των στελεχών που θα αναλάβουν την ευθύνη συγκεκριμένων τομέων της πολιτικής της ΝΔ που θα τροφοδοτούν και την επεξεργασία θέσεων καθώς και την αντιπολιτευτική δουλειά της ΝΔ. Οι προτεινόμενοι από τον κ. Μητσοτάκη αναμένεται να τεθούν στην κρίση της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα κληθεί να τους εκλέξει. Ήδη έχουν οριστεί οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Δένδιας, Βρούτσης, Κεραμέως) και ο γραμματέας της ΚΟ (Τσιάρας).

Παράλληλα με τη διαμόρφωση της κεφαλής και του σκελετού του νέου στελεχικού οργανογράμματος, αυτή την εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το βάπτισμα του πυρός στο νέο του ρόλο ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς αύριο συναντάται με τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, ενώ την Τετάρτη θα επισκεφτεί στο Προεδρικό μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Πάντως τις συναντήσεις κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις εγκαινίασε βλέποντας δια ζώσης στο γραφείο του στη βουλή στον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο. Επίκεντρο της συνάντησης ήταν το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα με αιχμή την ενημέρωση που ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ από τον κ. Αβραμόπουλο σχετικά με τις «ανησυχητικές φήμες» περί αποπομπής της Ελλάδας από τη Σένγκεν αλλά και της στάσης της Τουρκίας στο θέμα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα