Ο 'στρατάρχης' Καμμένος δηλώνει έτοιμος για συμπαραγωγή καλάσνικοφ με τη Ρωσία

Ο 'στρατάρχης' Καμμένος δηλώνει έτοιμος για συμπαραγωγή καλάσνικοφ με τη Ρωσία

Όταν τελειώσει το εμπάργκο, θα παράγουμε καλάσνικοφ πιστοποιημένα από το ΝΑΤΟ, υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας στην επιτροπή της Βουλής

Έτοιμη για συμπαραγωγή καλάσνικοφ με τη Ρωσία είναι η αμυντική βιομηχανία της χώρας, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο!

Μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ.Καμμένος υποστήριξε ειδικότερα πως “όταν τελειώσει το εμπάργκο με τη Ρωσία στην ΕΒΟ στο Αίγιο, θα έχουμε συμπαραγωγή των καλάσνικοφ τα οποία θα είναι και πιστοποιημένα από το ΝΑΤΟ, καθώς θα παράγονται σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως “όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία” καθώς θα “δίνει δουλειά στις αμυντικές βιομηχανίες”.

Άλλα παραδείγματα συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών που ανέφερε ο κ.Καμμένος είναι η ενεργοποίηση συμφωνιών των ΕΑΣ με την Ινδία για τα Άρτεμις και η επέκταση συνεργασίας της ΕΑΒ Ντασό και Λόκχιντ Μάρτιν, ενώ εξετάζονται συνεργασίες με την Αίγυπτο.

Ειδικότερα ο διάλογος του υπουργού Άμυνας με τα μέλη της επιτροπής σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής έχει ως εξής:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ:

Έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία η επέκταση των συνεργασιών των αμυντικών μας βιομηχανιών με άλλες βιομηχανίες. Γιατί; Διότι, η Ελλάδα, καταρχήν, μπορεί να προσφέρει, έχοντας τη συμπαραγωγή ενός προϊόντος με μία χώρα εκτός ΝΑΤΟ και εκτός Ε.Ε., τη δυνατότητα πιστοποίησης του προϊόντος, δηλαδή να πιστοποιηθεί ένα προϊόν το οποίο παράγεται σήμερα στη Ρωσία. Θα  ήθελα να σας πω, ότι μόλις τελειώσει το θέμα του εμπάργκο, υπάρχει ήδη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδος και της Ρωσίας και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, για την παραγωγή του «καλάσνικοφ» στην Πάτρα. Μόλις τελειώσει το θέμα των μέτρων του εμπάργκο, θα ξεκινήσει η συμπαραγωγή. Τί δίνει αυτό και για ποιο λόγο να έρθουν να συνεργαστούν με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία; Για έναν κύριο λόγο. Διότι, το προϊόν το οποίο θα παραχθεί στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία θα πάρει το πιστοποιητικό του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ (Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας): Λέτε «καλάσνικοφ» στο Αίγιο;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας):  Ναι, βεβαίως. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τη μεριά της εταιρείας. Δεν μπορούμε ακόμη να ξεκινήσουμε την παραγωγή λόγω των μέτρων του εμπάργκο που υπάρχει, όμως είμαστε  έτοιμοι με το που θα αρθούν τα μέτρα, θα προχωρήσουμε στη σύναψη, μάλλον η συμφωνία έχει γίνει - το MοU - στην αρχή της παραγωγής.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ (Ειδική Αγορήτρια του Κ.Κ.Ε.): Με συγχωρείται, αλλά σας διακόπτω, γιατί η διατύπωση ήταν τέτοια. Θα πάρει το ΝΑΤΟ «καλάσνικοφ»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας):  Δεν ξέρω αν θα πάρει το ΝΑΤΟ «καλάσνικοφ», πάντως όταν παραχθούν σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ παίρνουν το πιστοποιητικό του ΝΑΤΟ και μπορούν να πωληθούν και σε χώρες του ΝΑΤΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καμμένος
SHARE:

24Media Network