Ο Τόσκας ανακοίνωσε στη Βουλή εξάρθρωση ναρκω-σπείρας στα Εξάρχεια

Ο Τόσκας ανακοίνωσε στη Βουλή εξάρθρωση ναρκω-σπείρας στα Εξάρχεια

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στα Εξάρχεια ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Δώδεκα οι συλλήψεις μέχρι στιγμής. Αναλυτικά η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στην οποία συμμετείχαν άντρες της ΟΠΚΕ ακόμα και διμοιρίες των ΜΑΤ, ολοκληρώθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ποσοτήτων ναρκωτικών στην περιοχή, κυρίως χασίς και κοκαΐνης και μάλιστα επί μία σχεδόν 10 χρόνια! Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, στην πλειονότητά τους Αλβανοί και πιο συγκεκριμένα 10 αλλοδαποί και δύο Έλληνες, ανάμεσά τους και μία γυναίκα.

Από εφόδους και έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους στα Εξάρχεια, έχουν κατασχεθεί σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, τυοποιημένες σε χιλιάδες μικροσυσκευασίες έτοιμες προς διάθεση και πώληση. Χονδρικά μέχρι στιγμής υπολογίζονται 16 κιλά κάνναβης και περίπου 200 γραμμ. κοκαϊνης.

Κατασχέθηκε επίσης πλήθος όπλων, ζυγαριές ακριβείας, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή η επιχείρηση γίνεται μόλις δύο 24ωρα, αφού οι πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αντιεξουσιαστών “Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων”, ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του 36χρονου Αιγύπτιου ντίλερ ναρκωτικών Αϊές Μοχαμάντ γνωστού και ως “Χαμπίμπι”, ως αντίποινα για την διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή και τον τραυματισμό τριών αντιεξουσιαστών από τον Αιγύπτιο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο “Χαμπίμπι” διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή για λογαριασμό του συγκεκριμένου κυκλώματος Αλβανών που κάνουν το “κουμάντο” στην πιάτσα των ναρκωτικών και η περίπτωση εξάρθωσης αυτού του κυκλώματος αφορά ακριβώς αυτό… την συμμορία δηλαδή που είχε την “πρωτοκαθεδρία” στην περιοχή.

Μπορεί από την εκτέλεση του “Χαμπίμπι” και μετά οι Αρχές να ήρθαν πιο κοντά στην δράση και το “modus operandi” του συγκεκριμένου κυκλώματός και να παρακολουθούσαν μήνες, αλλά όσο και αν επισήμως δεν το παραδέχονται οι Αρχές η ανάλειψη ευθύνης των των “Ενόπλων Ομάδων Πολιτοφυλάκων” επιτάχυνε την μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθωση του κυκλώματος, καθώς οι αντιεξουσιαστές προειδοποιούσαν πέρα των όσων άλλων και για συνέχιση των αντιποίνων τους…

Έτσι η Αστυνομία έπρεπε να επιταχύνει πριν μετατραπεί η περιοχή των Εξαρχείων σε πεδίο ένοπλης αντιπαράθεσης μεταξύ αντιεξουσιαστών και μαφιόζων…

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο προηγούμενος Αλβανός “εγκέφαλος” του κυκλώματος, γνωστός ως “Λεντιόν” είχε επίσης εκτελεστεί τον Νοέμβριο του 2013 στα Εξάρχεια, από αγνώστους…

Δηλώσεις Τόσκα

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στα Εξάρχεια προχώρησε και σε ανακοίνωση και μάλιστα από την Βουλή ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκα, κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και Κωνσταντίνου Καραγκούνη, και της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι η επιχείρηση δεν αποτέλεσε προϊόν πιέσεων των ημερών για την κατάσταση στα Εξάρχεια, αλλά ήταν αποτέλεσμα «συστηματικής δουλειάς» που πραγματοποιήθηκε «με αθόρυβο και χειρουργικό τρόπο. Η αστυνομία κινήθηκε αποτελεσματικά και κατάσχεσε μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης» σημείωσε.

«Θα έχουμε τάξη εκεί που πρέπει, δεν θέλουμε ασφάλεια στρατοπέδου συγκέντρωσης» τόνισε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε ότι «τόσα χρόνια τα προβλήματα κουκουλώνονταν και καλύπτονταν κάτω από το χαλί και τώρα προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη». Για την υπόθεση αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις και λεπτομερής παρουσίαση των κατασχεθέντων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα