Ο Τσίπρας, η γραβάτα στην Κίνα και η καυστική ανάρτηση Πολάκη

Ο Τσίπρας, η γραβάτα στην Κίνα και η καυστική ανάρτηση Πολάκη

Ο Κινέζος πρωθυπουργός δε φόρεσε γραβάτα στην συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα και ο Παύλος Πολάκης δεν το άφησε ασχολίαστο (+Pics)

Η αντισυμβατική για τους ξένους ηγέτες εμφάνιση του Έλληνα πρωθυπουργού που αρνείται πεισματικά να φορέσει γραβάτα έχει προκαλέσει πολλά σχόλια τα περισσότερα εκ των οποίων αντιμετωπίζονται με αρκετή δόση χιούμορ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο Τούρκος πρόεδρος Ερνογάν και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είναι μερικοί από τους ηγέτες που έχουν προτρέψει δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα να φορέσει γραβάτα αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να αποσπάσουν το πλατύ χαμόγελο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σε αντίθεση με τους παραπάνω ο Κινέζος πρωθυπουργός, πρωτοτύπησε και έβγαλε και εκείνος τη δική του γραβάτα. Ο Λι Κετσιάνγκ εμφανίστηκε στην συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα με χαλαρή διάθεση χωρίς γραβάτα και σαν καλός οικοδεσπότης θα σκέφτηκε πως έτσι δε θα φέρει τον φιλοξενούμενό του σε δύσκολη θέση αλλά θα τον κάνει να αισθανθεί το ίδιο άνετα.

“Δεν κατάφερα να εξάγω το ντύσιμο χωρίς γραβάτα στην Ευρώπη, αλλά το κατάφερα στην Κίνα” είπε χαριτολογώντας ο Αλέξης Τσίπρας με τον Λι Κετσιάνγκ να απαντά “η Κίνα είναι εξαγωγική χώρα αλλά αν τα προϊόντα είναι ποιοτικά δεν λέμε όχι και στις εισαγωγές”.

Πολάκης: Θα βγάλουν και άλλοι τις γραβάτες

Το γεγονός δεν άφησε ασχολίαστο ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που με ανάρτησή του στο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ξεκαθάρισε πως όχι μόνο δε θα βάλουν γραβάτα αλλά αντιθέτως θα τη βγάζουν οι υπόλοιποι ενώ στη συνέχεια βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί σε “γραβατωμένα λαμόγια του απόλυτου τίποτα”…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα