Ο Τσίπρας στηρίζει Βαρουφάκη και συγκροτεί πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης. Ποιοι αναλαμβάνουν ρόλους κλειδιά

Ο Τσίπρας στηρίζει Βαρουφάκη και συγκροτεί πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης. Ποιοι αναλαμβάνουν ρόλους κλειδιά
Vote for Greek President at the Parliament Plenum. Prokopis Pavlopoulos was elected as the next Greek President, in Athens, on Feb. 18, 2015 / . , 18 , 2015. Nick Paleologos / SOOC

Τι αλλάζει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Όλα όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα νέα πρόσωπα κλειδιά στις επαφές με τους εταίρους και τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group

Την στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών που έχει γίνει “στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου” επιβεβαιώνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ανακοινώνουν ωστόσο αναδιοργάνωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Οι εν λόγω αλλαγές αποφασίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

Όπως αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου. “Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση” σημειώνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο. Επιπλέον, για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

Σημειώνεται ότι για τις 18:30 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της νέας διαπραγματευτικής ομάδας, ενώ για τις 19:00 η τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.

Καραγκούνης: Παγιδευμένος ο Τσίπρας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ρόλο Βαρουφάκη, προχώρησε σε ένα δηκτικό σχόλιο, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να απεμπλακεί από τον υπουργό του.

“Ο κ. Βαρουφάκης  δεν είδε φως και μπήκε σε αυτή την κυβέρνηση. Αυτός και η πολιτική που εκπροσωπεί ήταν επιλογή της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος σε αυτή του την επιλογή, διότι αν προσπαθήσει να απεμπλακεί από τον υπουργό του, ομολογεί ότι ως τώρα απέτυχε η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση που δήθεν έκανε.  Τον πλαισιώνει με διαφορετικούς συνεργάτες, γιατί να τον διώξει δεν μπορεί και να τον κρατήσει όπως ήταν δεν το αντέχει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα