Ο Τσίπρας συναντά στο Παρίσι τους σοσιαλιστές

Ο Τσίπρας συναντά στο Παρίσι τους σοσιαλιστές
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Την πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ έκανε αποδεκτή ο Αλέξης Τσίπρας και όπως είχε γράψει το NEWS 247 θα παρακολουθήσει αύριο το συνέδριο των κυβερνώντων σοσιαλιστών – δημοκρατών

Δύο θέματα αναμένεται να απασχολήσουν τη συνάντηση των ευρωσοσιαλιστών. Η πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη με άξονα το προσφυγικό, αλλά και ζητήματα ανάπτυξης και επενδύσεων σε σχέση με τα κοινωνικά δικαιώματα.

Στο στρογγυλό τραπέζι θα βρεθούν οι αρχηγοί κρατών – επικεφαλής σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης, καθώς και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο φέρεται να είχε συζητηθεί και στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και είναι μια κίνηση που ο πρωθυπουργός σκεπτόταν εδώ και καιρό. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού καλώντας ο Φρανσουά Ολάντ τον Αλέξη Τσίπρα επιθυμεί να φτιάξει ένα πλαίσιο σύγκλισης των σοσιαλιστών και δημοκρατών προς τα αριστερά.

Είναι προφανές πως αντίστοιχη κίνηση προς την πλευρά των σοσιαλιστών, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος σε συγκεκριμένα θέματα, επιχειρεί να πετύχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση θα μετέχουν ο ηγέτης των εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Ματέο Ρέντσι, Αντόνιο Κόστα, ο Μάρτιν Σουλτς κ.α

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Παρίσι από σήμερα προκειμένου να δώσει το παρών σε άτυπη συνάντηση που διοργανώνει το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην πόλη του φωτός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα