Ο Τσίπρας συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ
: , , 12 , 2017 Nick Paleologos / SOOC

Σε ετοιμότητα θέλει τον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό ο πρωθυπουργός απέναντι στη ΝΔ. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιθυμεί να συμβαδίσει με τη στροφή προς την καθημερινότητα των πολιτών

Στρατηγική υψηλών τόνων απέναντι στη ΝΔ έχει επιλέξει να υιοθετήσει ο πρωθυπουργός δίνοντας ο ίδιος το στίγμα των προθέσεών του μέσα από τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή. Όλο το πρώτο κομμάτι της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ήταν μια προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην επιλογή του να μη στηρίξει την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

Από τη Μαδρίτη και τη Σύνοδο του Νότου, τα εγκαίνια των οδικών αξόνων, τη Βουλή και σήμερα το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός έχει περάσει σε μια επικοινωνιακή αντεπίθεση προς τη ΝΔ σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους τους ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη γαλάζια παράταξη. Η στρατηγική της πόλωσης έχει επιλεγεί από το Μέγαρο Μαξίμου τη στιγμή, που όπως πιστεύουν, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χάσει το βασικό της αφήγημα σε σχέση με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Με την σύγκληση του σημερινού υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να συντονίσει το κυβερνητικό έργο και να υπενθυμίσει στα μέλη του πως η δουλειά στα χαρτοφυλάκιά πρέπει να ενταθεί ειδικά τώρα που η κυβέρνηση βαδίζει προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του Μαξίμου σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, την τεχνική συμφωνία, αλλά και με το χρέος. Τα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα θα αφορούν και τους βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι θα κληθούν να υπερασπιστούν τη δύσκολη συμφωνία με τους δανειστές στις περιφέρειές τους στις διακοπές του Πάσχα που ξεκινούν από σήμερα.

Καθόλου τυχαία ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή του ομιλία επιχείρησε να εξηγήσει τη γραμμή υπεράσπισης της αξιολόγησης αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα αντίμετρα που κατάφερε να κερδίσει η κυβέρνηση. Η ψήφισή τους σε συνδυασμό με την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, που ζητά και η Κριστίν Λαγκάρντ, θα αποτελέσει το βασικό «όπλο» στην φαρέτρα του Μαξίμου προκειμένου να αντικρούσει τις βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα με τη διαπραγμάτευση ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει σήμερα στους υπουργούς  του τη σημασία που έχει η καθημερινότητα των πολιτών και η εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος του κόμματος που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα προκειμένου να αντιστραφεί το αρνητικό δημοσκοπικό κλίμα που υπάρχει.

Τέλος στην εκλογολογία προσπάθησε να δώσει για άλλη μια φορά και από το βήμα της Βουλής ξεκαθαρίζοντας πως οι κάλπες θα στηθούν στην ώρα τους και νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΩΤΟ SOOC

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα