Ο Βενιζέλος “έφαγε” την Μπαλφούσια

Ο Βενιζέλος “έφαγε” την Μπαλφούσια
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ// Στη φωτογραφία η συντονίστρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια .(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το ξέσπασμα Βενιζέλου κατά του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, έφερε την παραίτηση της προέδρου του. Το Γραφείο έκανε το λάθος να αναφέρει ότι το χρέος της Ελλάδας είναι "εκτός ελέγχου"

Την παραίτησή της υπέβαλε το βράδυ της Πέμπτης η πρόεδρος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Στέλλα Μπαλφούσια, μετά τον εξάψαλμο του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου.

Αιτία η έκθεση του νεοσύστατου γραφείου στην οποία αναφερόταν ότι το χρέος είναι εκτός ελέγχου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος οργισμένος από τα όσα ανέφερε η έκθεση είχε εξαπολύσει μύδρους κατά των μελών του Γραφείου τους οποίους με κομψό τρόπο χαρακτήρισε άσχετους.

“Ολοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών”.

“Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων. ‘Οπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού”.

Ο κ. Βενιζέλος επικαλέστηκε και δήλωση του προέδρου της Βουλής, ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού.

Μετά από αυτό το εντυπωσιακό “άδειασμα” η κα Μπαλφούσια υπέβαλε την παραίτησή της η οποία είναι αμετάκλητη.

Καυστική ανακοίνωση από τη ΝΔ

Η παραίτηση της κας Μπαλφούσια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

“Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να υποχρεώνει σε παραίτηση ακόμα και αυτούς που η ίδια έχει επιλέξει. Ακόμα και εκείνοι ξεμπροστιάζουν την αδιέξοδη πολιτική τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης και εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση πριν από ένα μήνα είχε αποδεχτεί από την ίδια επιτροπή αντίστοιχα συμπεράσματα και εκτιμήσεις για την οικονομία.

“Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει επιτέλους η κυβέρνηση ότι η πολιτική της στην οικονομία είναι λανθασμένη; Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα και να αλλάξει δραστικά”, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα