Ο Βούτσης έδωσε στον Σαμαρά το γραφείο του ‘Γέρου της Δημοκρατίας’ που ζητούσε ο Λεβέντης

Ο Βούτσης έδωσε στον Σαμαρά το γραφείο του ‘Γέρου της Δημοκρατίας’ που ζητούσε ο Λεβέντης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με την ευκαιρία του εορτασμού της 71ης επετείου της απελευθέρωσης της Αθήνας από την ναζιστική κατοχή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να κηρύξει την έναρξη σειράς εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο: «12 Οκτωβρίου 1944: Η Αθήνα ελεύθερη», Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων. Ο Βασίλης Λεβέντης δεν ήθελε το γραφείο του Κων. Μητσοτάκη αλλά ενδέχεται να μετακινηθεί στο γραφείο του Μεϊμαράκη μετά τις εκλογές στη ΝΔ

Το περιζήτητο κοινοβουλευτικό γραφείο του Γεωργίου Παπανδρέου που διεκδικούσε ο Βασίλης Λεβέντης και τελευταία κατείχε ο Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε ο Νίκος Βούτσης στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής είχε υποσχεθεί από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της θητείας του ότι θα παραχωρούσε ένα γραφείο μέσα στο Μέγαρο της Βουλής στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είχε μείνει «ανέστιος» στο κοινοβούλιο μετά από την παραίτησή του από την προεδρία της ΝΔ το θυελλώδες βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς είχε ζητήσει από την τότε πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να του παραχωρήσει γραφείο μέσα στο Μέγαρο της Βουλής αφού παρέμενε βουλευτής. Το αίτημά του δεν υλοποιήθηκε, όμως, με αποτέλεσμα να φιλοξενείται έκτοτε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδιότητα την οποία, προφανώς δεν κατείχε πια.

Το ζήτημα πήγε να επιλυθεί όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου  δέχθηκε αδιαμαρτύρητα να μετεγκατασταθεί από το γραφείο του παππού του σε ένα άλλο πολύ μικρότερο, δίπλα στο ταχυδρομείο της Βουλής όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος ο Γενικός Γραμματέας του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Τότε, όμως, παρενέβη ο κ. Λεβέντης και ζήτησε  από τον Πρόεδρο της Βουλής να πάει εκείνος στο Γραφείο του «Γέρου της Δημοκρατίας» για λόγους ιστορικότητας. Ο κ. Βούτσης όμως τήρησε τη δέσμευσή του απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά και του παραχώρησε το περιζήτητο γραφείο. Να σημειωθεί ότι στο γραφείο αυτό στεγαζόταν για πολλά χρόνια και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο Νίκος Βούτσης δεν άφησε, όμως, παραπονεμένο τον κ. Λεβέντη καθώς του παραχώρησε σειρά γραφείων τα οποία ανήκουν παραδοσιακά στον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής. Κατά πληροφορίες ο κ. Βούτσης αναμένεται να του παραχωρήσει μετά τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και το σύνολο ή τμήμα των γραφείων που διατηρεί σήμερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Και αυτό γιατί αν ο κ. Μεϊμαράκης κερδίσει τις εκλογές στη ΝΔ θα μετεγκατασταθεί πλήρως στα γραφεία όπου παραδοσιακά εδρεύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν χάσει είναι πιθανόν να μετεγκατασταθεί σε άλλα μικρότερα γραφεία ως πρώην πρόεδρος της Βουλής. Πάντως η Βουλή έχει παραχωρήσει ήδη και ένα ακόμη γραφείο στην Ένωση Κεντρώων (αίθουσα 261) το οποίο ανήκε κατά την προηγούμενη περίοδο στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Παραμένουν μέχρι νεωτέρας στα γραφεία τους Σημίτης – Μητσοτάκης

Κατά πληροφορίες η Βουλή έχει ζητήσει από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να μετακινηθεί σε άλλο μικρότερο γραφείο εντός ή εκτός του Μεγάρου της Βουλής αλλά εκείνος δεν το έχει αποδεχθεί. Ανάλογο αίτημα ενδέχεται να διατυπωθεί και προς τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που διατηρεί γραφεία δίπλα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο Βασίλης Λεβέντης έχει ξεκαθαρίσει, όμως, με δημόσια τοποθέτησή του ότι δεν θέλει να πάει «στο γραφείο του Μητσοτάκη». Σε κάθε περίπτωση πάντως το νέο Προεδρείο της Βουλής καταβάλει προσπάθειες να μετακινηθούν εκτός κτιρίου όλοι οι «πρώην» και να διευκολυνθούν πολιτικά πρόσωπα που διατηρούν την ιδιότητα του βουλευτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα