Οι Αμερικανοί ανέβαλαν τη συνάντηση Καμμένου - Κάρτερ

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, στην Βουλή
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, στην Βουλή (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον καταβάλει αγωνιώδεις προσπάθειες να πείσει την αμερικανική πλευρά να μην ακυρώσει οριστικά τη συνάντηση. Τι έχει ενοχλήσει τους Αμερικανούς

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλει η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον για να πείσει την αμερικανική πλευρά να μην ακυρώσει οριστικά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, Πάνου Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κάρτερ.

Ενώ ήταν όλα προγραμματισμένα, και την Πέμπτη θα γινόταν στο Πεντάγωνο η συνάντηση των δύο υπουργών, οι Αμερικανοί ενημέρωσαν την ελληνική Πρεσβεία ότι ακυρώνεται. Αξιωματούχος με τον οποίο επικοινωνήσαμε δήλωσε ότι “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συνάντηση στο πρόγραμμα του υπουργού”. Ελληνική πηγή δήλωσε ότι “συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ελπίζουμε ότι θα γίνει”.

Ουδείς γνωρίζει τους λόγους της αμερικανικής αντίδρασης, ούτε εάν θα επιμείνουν στη μη πραγματοποίηση της συνάντησης. Ένα από τα βασικά θέματα που ενοχλεί τους Αμερικανούς είναι η εσωτερική τρομοκρατία, αλλά φαίνεται ότι προέκυψαν και άλλα ζητήματα, που δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τασούλας, σχετικά με τη ματαίωση της συνάντησης του Π. Καμμένου με τον Αμερικανό ομόλογό του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος αναχώρησε για τις ΗΠΑ, προκειμένου όπως προανήγγειλε, να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του,  χωρίς όμως να είχε σιγουρέψει, όπως φαίνεται, τη συνάντηση!

Πληροφορούμεθα ότι ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ δεν θα ευκαιρήσει να συναντήσει τον κ. Καμμένο , παρά τις … γενναιόδωρες προσφορές του τελευταίου για παραχωρήσεις βάσεων, επισκευές αεροσκαφών ύψους 500 εκ.  δολαρίων και εκμετάλλευσης του 30% των μελλοντικών κοιτασμάτων πετρελαίου.

Λυπούμαστε πραγματικά για αυτή την εξέλιξη, που δείχνει,  πως τόσο σύντομα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  σπατάλησε τόσο κεφάλαιο αξιοπιστίας της χώρας μας.

(Με πληροφορίες από: mignatiou.com)

SHARE:

24Media Network