Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, περισσότεροι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, περισσότεροι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

Απώλειες επτά μελών μετρά η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. μετά τις τελευταίες εξελίξεις

Με 13 βουλευτές, από 20 αρχικά έμειναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά την παραίτηση της βουλευτή Δωδεκανήσου, Μίκας Ιατρίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτη του κ. Καμμένου που μίλησε στο ΑΠΕ, η κ. Ιατρίδου φέρεται να είπε τηλεφωνικά στον πρόεδρο του κόμματος ότι ανεξαρτητοποιείται “γιατί έχει χάσει ένα μεγάλο ποσοστό της δύναμής της, με την πορεία που πήραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες”.

Ο κ. Καμμένος σύμφωνα με την ίδια πηγή, “εμβρόντητος, προσπάθησε να πείσει την κ. Ιατρίδη να αναστείλει την απόφασή της, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, και λίγο αργότερα έστειλε την επιστολή αποχώρησης στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κυρία Ελενα Κουντουρά”.

Σήμερα Τετάρτη, η Κοινοβουλευτική τους Ομάδα αναμένεται να συνεδριάσει στις 10 το πρωί.

Το μπλοκ των ανεξάρτητων αριθμεί πλέον 7 βουλευτές και μαζί με τους 13 από τους “Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές” παραμένουν η τέταρτη δύναμη μέσα στην Βουλή.

Αναλυτικά, οι ανεξάρτητοι βουλευτές:

Στην πολυσυλλεκτική ομάδα των “Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών” έχουν πλέον ενταχθεί οι Αηδόνης Χρήστος (Δράμας), Μίμης Ανδρουλάκης (Β’ Αθηνών), Οδυσσέας Βουδούρης (Β’ Αθηνών), Χρυσούλα Γιαταγάνα (Α’ Θεσσαλονίκης), Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ημαθίας), Γεώργιος Κασαπίδης (Κοζάνης), Ιωάννης Κουράκος (Β’ Πειραιώς), Ανδρέας Λοβέρδος (Β’ Αθηνών), Πάρις Μουτσινάς (Μαγνησίας), Μάρκος Μπόλαρης (Σερρών), Νίκος Νικολόπουλος (Αχαΐας), Νταβρής Γεώργιος (Αχαΐας), Παραστατίδης Θεόδωρος (Κιλκίς), Νίκος Σταυρογιάννης (Φθιώτιδας), Τατσόπουλος Πέτρος (Β’ Αθηνών), Τζάκρη Θεοδώρα (Πέλλης).

Χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα παραμένουν οι Νικήτας Κακλαμάνης (Α’ Αθηνών), Βύρων Πολύδωρας (Β΄ Αθηνών), Στάθης Μπούκουρας (Κορινθίας), Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος (Λαρίσης) και οι δύο τελευταίες προσθήκες, Βασίλης Καπερνάρος και η Μίκα Ιατρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης έχουν προαναγγείλει την επιστροφή τους στο ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχουν και βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Βουδούρης που έχουν ανοιχτή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα παραπάνω νούμερα ενδέχεται βέβαια να αλλάξουν μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να προσεταιρισθούν όσους περισσότερους από τους παραπάνω μπορούν. Η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την “προεδρική πλειοψηφία” των 180 βουλευτών και να εξαντλήσει την τετραετία, ο δε ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει το νούμερο 121 που θα σημάνει εθνικές εκλογές.

Εκτιμάται πάντως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στραφεί αρχικά στη ΔΗΜΑΡ και στους βουλευτές της και στη συνέχεια θα κινηθεί προς την δεξαμενή των ανεξάρτητων του κοινοβουλίου. Πολλά πάντως αναμένεται να αλλάξουν μέχρι την ημερομηνία εκλογής του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα