Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την επίθεση κατά των αστυνομικών

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την επίθεση κατά των αστυνομικών
ΑΘΗΝΑ-Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ- ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΕΩΦΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας σπεύδει να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση κατά κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη

Την ομόθυμη καταδίκη των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η ένοπλη τρομοκρατική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Πρώτη καταδίκασε το περιστατικό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως “η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της” ενώ έκανε λόγο για δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα.

Μάλιστα, επισκέφτηκε τον τραυματία αστυνομικό, δηλώνοντας: “Είναι ένας από εμάς. Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας. Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της κυβέρνησης» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής”

“Τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών αρχών”

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους» .

«Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

“Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση”

Το ΚΚΕ «καταδικάζει την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Πρόκειται για ενέργεια που δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις αυτής της επίθεσης» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος, καταλήγοντας: «Το ΚΚΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό».

Η χώρα να αποκτήσει Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ότι το κράτος βασίζεται στη σωστή λειτουργία κάποιων ανθρώπων. «Όπως και τώρα στο χιονιά κάποιοι δήμοι δεν έχουν προβλήματα, γιατί οι δήμαρχοι και οι υπηρεσίες λειτουργούν. Κάποιοι κάποιοι άλλοι έχουν σοβαρά προβλήματα επειδή συμβαίνει το αντίθετο. Έτσι και στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας, αυτό που λέμε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν υπάρχει. Υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί που προσπαθούν και κάνουν κάποιες ενέργειες αλλά πολιτική ασφάλεια σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει και αυτό φαίνεται. Δεν μπορεί κάποιοι άνθρωποι να βγαίνουν με καλάσνικοφ το ξημέρωμα και να πυροβολούν στο κέντρο της πόλης. Είναι αδύνατον να το αποδεχθεί ο πολίτης αυτό. Έχουμε ζητήσει στο παρελθόν την παραίτηση του κ. Τόσκα και θα επιμείνουμε ότι η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει υπουργό Προστασίας του Πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να προστατευτούν οι γειτονιές μας και οι άνθρωποι που ζουν εκεί.

Απαράδεκτη και μη ανεκτή ενέργεια

 «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι «εγκληματικές ενέργειες είναι απαράδεκτες στη Δημοκρατία και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές».

Ευχόμαστε γρήγορα περαστικά στον αστυνομικό φρουρό που τραυματίστηκε κατά την επίθεση» καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Παπαδοπούλου.

Τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα κατά αστυνομικών, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης

Ο κ. Καμίνης ευχήθηκε επίσης γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα