Οι αντιφάσεις και ο ‘χαμένος’ φάκελος

Οι αντιφάσεις και ο ‘χαμένος’ φάκελος
Συνέχιση της εξέτασης του Άδωνι Γεωργιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Νέα ερωτήματα εγείρονται μετά την "εκρηκτική" κατάθεση του Άδωνι Γεωργιάδη στην Εξεταστική Επιτροπής για την Υγεία

Βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής διέψευσαν τον ισχυρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη ότι η εγκληματολογική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας χαρακτηρίζει πλαστό το ηχητικό ντοκουμέντο για τα «ρουσφέτια» στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μοφίδης τόνισε ότι αντίθετα με ό,τι ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης η πραγματογνωμοσύνη πιστοποίησε ότι πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου μαγνητοφωνούσε συνομιλίες με τον συνεργάτη του Άδωνι Γ. Θεοδωράτο όπου κανόνιζαν τις γαλάζιες προσλήψεις. «Ο κ. Παπαδημητρίου μαγνητοφωνούσε διαδοχικά τηλεφωνικές συνομιλίες του, οπότε δεν τίθεται θέμα πλαστότητας, δηλαδή, κατασκευής ψεύτικων, δήθεν, συνομιλιών, αφού θεωρείται από την έκθεση ότι οι συνομιλίες ήταν αληθινές, δηλαδή έλαβαν χώρα» είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ερωτήματα προκλήθηκαν, όμως, για το πως έφτασε η πραγματογνωμοσύνη της Ελληνικής Αστυνομίας στα χέρια του κ. Γεωργιάδη πριν από την εξεταστική. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι η πραγματογνωμοσύνη έφτασε στα χέρια του από άγνωστο παραλήπτη. «Ένα πρωί ένας φάκελος στην είσοδο της πολυκατοικίας μας με το όνομά μου, ανώνυμος, υπήρχε στο πάτωμα. Πήραμε το φάκελο και μέσα είχε διάφορα έγγραφα. Ένα από τα έγγραφα είναι κι αυτό το οποίο σας κατέθεσα» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Όταν του ζητήθηκε, όμως, να προσκομίσει το φάκελο ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει πια» γιατί τον πέταξε.

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι το ηχητικό ντοκουμέντο είναι πλαστογραφημένο γιατί έχει υποστεί επεξεργασία (edit silence) και υπογράμμισε και ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πειστήριο σε κανένα δικαστήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα