Οι διαδηλώσεις φταίνε και για τα μπάχαλα και για τον κορονοϊό, κατά την κυβέρνηση 

Οι διαδηλώσεις φταίνε και για τα μπάχαλα και για τον κορονοϊό, κατά την κυβέρνηση 
Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην αστυνομική βία, 9 Μαρτίου 2021 Eurokinissi

Ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν από την κυβέρνηση, τόσο όσον αφορά στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, όσο και για τη νέα αναβολή χαλάρωσης του lockdown

Διαδηλώσεις σημαίνουν επεισόδια και μετάδοση του κορονοϊού, υποστηρίζουν από την κυβέρνηση, επιμένοντας στη γραμμή που χάραξαν εξαρχής μετά το κρούσμα αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη και επιρρίπτοντας την ευθύνη για τυχόν κοινωνικές και υγειονομικές συνέπειες στο ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικά στελέχη χαρακτηρίζουν αδιανόητο να οργανώνονται πορείες εν μέσω lockdown και ταυτόχρονα συνεχίζουν τις αιχμές για ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γενικότερα της αριστεράς με επεισόδια. “Από τη στιγμή που καλείς σε μία συγκέντρωση αναλαμβάνεις και την πολιτική ευθύνη”, λένε, αναφορικά με τα προχθεσινά γεγονότα. Και ενώ από την κυβέρνηση προβάλλουν τον τραυματισμό του αστυνομικού στα προχθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, αγνοούν τις νέες καταγγελίες για αστυνομική βία, με το επιχείρημα ότι δεν είναι το ίδιο αστυνομικοί και διαδηλωτές, που προκαλούν επεισόδια. Και την ίδια στιγμή επικαλούνται ότι ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο γνωστό περιστατικό την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη τέθηκε χθες σε διαθεσιμότητα.

“Όχι, η βία δεν γεννά βία. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε αυτό. Δεν μπορούμε να εξισώνουμε τα όργανα που είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου με τους ‘μπαχαλάκηδες’” δήλωσε χθες (ΣΚΑΪ) η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Από την κυβέρνηση θέτουν επίσης το ερώτημα εάν στο ΣΥΡΙΖΑ “πιστεύουν ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης ή κάποιος τραμπούκος και η οποιαδήποτε ομάδα ή «συλλογικότητα» νομιμοποιείται να ασκεί βία και να επιτίθεται δολοφονικά σε αστυνομικούς”.

Μάλιστα από την κυβέρνηση προκειμένου να “μαζέψουν” τους κεντρογενείς, κεντροδεξιούς και πασοκογενείς, ψηφοφόρους που ενοχλούνται από εικόνες αστυνομικής βίας και θεωρούν ότι ευθύνες φέρει η κυβέρνηση για τα τελευταία γεγονότα, όχι μόνο συνδέουν το ΣΥΡΙΖΑ με “μπαχαλάκηδες”, αλλά και τη σημερινή στάση του με αυτή το 2011 επί Αγανακτισμένων και το Δεκέμβριο του 2008 επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Την ίδια στιγμή, με πρώτο τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που πήρε πίσω τις ίδιες του τις προαναγγελίες για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς από 22 Μαρτίου, κυβερνητικά στελέχη επιρρίπτουν στις διαδηλώσεις και άρα στο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη και για την αναβολή χαλάρωσης του lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη όσο γίνονται διαδηλώσεις δε θα ανοίξει η αγορά. Μία “απειλή” που έχει ως στόχο εκτός του να μετατοπίσει το βάρος της ευθύνης για τη νέα έξαρση της πανδημίας, να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού και να στρέψει όσους εργάζονται ή δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο και την εστίαση, κατά των διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα