Οι εκπλήξεις του ανασχηματισμού

Οι εκπλήξεις του ανασχηματισμού

Ποιοι "εισήλθαν" στο νέο κυβερνητικό σχήμα "από την πίσω πόρτα και στο παρά πέντε" του πλήρους ανασχηματισμού. Τα πρόσωπα που απασχόλησαν τα ΜΜΕ στο παρελθόν, σε νευραλγικές θέσεις

Εκπλήξεις και καραμπόλες έφερε ο ανασχηματισμός και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με κύρια αυτή την ανάληψη του κρισιμότερου υπουργείου Οικονομικών, από τον Γκίκα Χαρδούβελη. “Πολύ καλά διαβασμένος στα Οικονομικά, με πλήρη επίγνωση των ευρωπαϊκών θεσμών, αλλά και καλός συνομιλητής της τρόικας”, χαρακτηρίζουν τον νέο ΥΠΟΙΚ τα ΜΜΕ.

“Πρωτάρηδες” στο νέο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και στις θέσεις των υφυπουργών είναι οι εξής:

Αργύρης Ντινόπουλος: Υφυπουργός Εσωτερικών

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υφυπουργός Ανάπτυξης

Νικόλαος Ταγαράς: Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος

Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος: Υφυπουργός Παιδείας

Κώστας Κουκουδήμος: Υφυπουργός Παιδείας

Κατερίνα Παπακώστα: Υφυπουργός Υγείας

Γιώργος Καρασμάνης: Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Βασίλης Κικίλιας: Υπουργός Δημόσιας Τάξης

Σοφία Βούλτεψη: Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Όσον αφορά τον Αργύρη Ντινόπουλο, είχε διατελέσει δήμαρχος Βριλησσίων, ενώ τον έχουμε δει να δίνει το ηχηρό παρών σε τηλεοπτικά πάνελ το τελευταίο χρονικό διάστημα, ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και δημοσιογράφους. Ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών σπούδασε Νομική Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο εξωτερικό, με ειδίκευση το Εμπορικό Δίκαιο και το Δίκαιο των Σοσιαλιστικών χωρών. Το 1984 ξεκίνησε τα πρώτα του ρεπορτάζ στην ΕΡΤ, ενώ λίγο αργότερα, εργάστηκε στις εφημερίδες “Καθημερινή”, “Βήμα” και “ΑΝΤ1”. Υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής, ενώ το 2002 εκλέχτηκε δήμαρχος στα Βριλήσσια. Στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012 εκλέχτηκε βουλευτής στην Β’ Αθηνών.

Νέα κυβερνητική εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέλαβε η Σοφία Βούλτεψη, η οποία ανέγνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα. Η Σοφία Βούλτεψη αναλαμβάνει τη θέση του Σίμου Κεδίκογλου και είναι βουλευτής της Β’ Αθηνών, ενώ είναι η πρώτη φορά που στη θέση αυτή μπαίνει γυναίκα. Μέχρι πρότινος, η ίδια διετέλεσε υφυπουργός Υγείας, με υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Με όπλο την “Ελιά”, ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσιάστηκε ως ένα από τα φαβορί για συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα . Η έκπληξη για τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν το χαρτοφυλάκιο που πήρε, καθώς όλα τα δημοσιεύματα τον μετακινούσαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ή το υπουργείο Υγείας. Τελικά, εκτόπισε τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο από τη θέση του υπουργού Παιδείας. Σύμφωνα μάλιστα, με τις έως τώρα πληροφορίες, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ανδρέα Λοβέρδο και ο πρώτος χρειάστηκε περισσότερο από 35 λεπτά για να τον πείσει να λάβει τα ηνία του υπουργείου.

Το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει από αύριο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον έως σήμερα υπουργό Νίκο Δένδια, που μετακινείται στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Βασίλης Κικίλιας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και στο επάγγελμα είναι Ορθοπεδικός Χειρουργός. Έχει σπουδάσει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002), κατέχει τίτλο Μάστερ από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας (2008), ενώ είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2011). Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ενώ επανεξελέγη στις 17 Ιουνίου 2012.

Τα ονόματα της Κατερίνας Παπακώστα, όπως και του Κώστα Κουκοδήμου που αναλαμβάνουν τις θέσεις του υφυπουργού Υγείας και υφυπουργού Παιδείας, δεν ακούγονταν στα ονόματα της νέας κυβέρνησης  και η τοποθέτησή τους σε κομβικές θέσεις αποτέλεσε το “οφσάιντ” των διαρροών.

Εντός κυβέρνησης όπως φαίνεται ότι επιστρέφει η Άντζελα Γκερέκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΠΑΣΟΚ, η βουλευτής θα αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Πολιτισμού. Επί κυβερνήσεως Παπανδρέου η Αντζελα Γκερέκου είχε τοποθετηθεί στη θέση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού. Ωστόσο είχε παραιτηθεί τον όταν δημοσιεύματα ήθελαν τον σύζυγό της Τόλη Βοσκόπουλο να χρωστά στην εφορία το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ.

Στη νέα κυβέρνηση ωστόσο, μπήκαν και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Γιώργος Ντόλιος. Ο πρώτος αναμένεται να αναλάβει ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο δεύτερος ως υφυπουργός Εσωτερικών. Να σημειωθεί ότι για χρέη που αφορούν σε οίκο ευγηρίας συνελήφθησαν τον περασμένο Ιανουάριο, τόσο η σύζυγος του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη, όπως και ο αδερφός του βουλευτή.

Σε έλεγχο που έγινε από την οικονομική αστυνομία στον οίκο ευγηρίας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν συνελήφθη λόγω βουλευτικής ασυλίας.

Η σύζυγος του γαλάζιου βουλευτή, Ελένη και ο αδελφός του, Δημήτρης, που συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα. Η υπόθεση αφορούσε σε 24.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα