Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά την έξοδο στις αγορές

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά την έξοδο στις αγορές
Alexis Tsipras meets Cypriot President Nikos Anastasiadis at Maximos Mansion, in Athens, on Sept. 9, 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται ήδη τις επόμενες παρεμβάσεις στις οποίες σκοπεύουν να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε η έξοδος στις αγορές να μην αποτελέσει μια επικοινωνιακή φωτοβολίδα, αλλά αντίθετα, να αποτελέσει το έναυσμα για την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία

Η φράση «Ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας με την έξοδο στις αγορές», που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρωθυπουργός, είναι εκείνη που συμπυκνώνει σε μία, τις σκέψεις που επικρατούν στο κυβερνητικό επιτελείο μετά το πετυχημένο «πείραμα» της Τρίτης.   

Πλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου στοχεύουν στο να προχωρήσουν με βήμα ταχύ τις προτεραιότητες που έχουν στην ατζέντα τους, ώστε σταδιακά η Ελλάδα να αρχίσει να θυμίζει μια «κανονική» χώρα.

Το κυβερνητικό σχέδιο αναμένεται να ξετυλιχθεί σε δύο χρόνους. Σε πρώτο χρόνο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει από το πρωθυπουργικό επιτελείο, μέχρι τις 4 Αυγούστου επιθυμούν να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση από την Βουλή των νομοσχεδίων, εκείνα για την Παιδεία, την Υγεία και τους ΟΤΑ. Τα τρία αυτά νομοσχέδια θεωρούνται κομβικής σημασίας, αφού όπως αναφέρουν συνεργάτες του Αλ.Τσίπρα θα δώσουν προοδευτικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν κομβικούς αυτούς τομείς. Στην ίδια κατεύθυνση, από το Μαξίμου ποντάρουν πολλά στο δεύτερο συνέδριο για την περιφερειακή παραγωγική ανασυγκρότηση που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη στην Λαμία και αφορά την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.   

Παράλληλα, για να μπορέσει να επιτευχθεί ο φιλόδοξος αυτός στόχος της σταδιακής επιστροφής  στην «κανονικότητα», από την κυβέρνηση ισχυρίζονται πως χρειάζονται δύο ακόμα παρεμβάσεις σε δεύτερο χρόνο, εντός του φθινοπώρου. Η πρώτη έχει να κάνει με την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων βημάτων για την οριστική επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές, βάσει σχεδίου που ήδη επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο. Η δεύτερη παρέμβαση, δεν είναι άλλη παρά η νομοθετική παρέμβαση για την ρύθμιση της αγοράς εργασίας, που αποτελεί ένα ιδιαίτερο στοίχημα για την κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα