Οι επώνυμες μαρτυρίες για την υπόθεση “βενζινάδικο” της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Οι επώνυμες μαρτυρίες για την υπόθεση “βενζινάδικο” της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Nikos Libertas / SOOC

Δύο είναι οι επώνυμες μαρτυρίες για το φερόμενο περιστατικό κατά το οποίο η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ενεπλάκη σε συμβάν διαπληκτισμού με υπάλληλο βενζινάδικου κοντά στην Αιδηψό. Παναγιωτίδου: "Την είδα να φωνάζει". Βενέτης: "Της έβρισε την οικογένειά της" (Vid)

Όλα ξεκίνησαν από μια γραπτή “μαρτυρία” της Βάλιας Παναγιωτίδου, μέλος της ΔΑΠΚΕ ΟΤΕ, σύμφωνα με την οποία η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε φραστικά σε υπάλληλο βενζινάδικου όταν εκείνος αρνήθηκε να της αλλάξει το λάστιχο στο αυτοκίνητο της.

Κάποια Μέσα δημοσίευσαν το περιστατικό ως είδηση, την ώρα που η “καταγγέλλουσα” δεν έδινε λεπτομέρειες για το τι είχε προηγηθεί του συμβάντος διαπληκτισμού, ενώ φρόντισε να θέσει σε “ιδιωτική χρήση” την αρχική ανάρτηση μαρτυρίας που είχε καταγράψει στο προφίλ της στο Facebook, έτσι ώστε να μην μπορεί να είναι προσβάσιμη δημόσια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν σχολίασε το γεγονός ενώ ανακοίνωση εκδόθηκε μόνο από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο μέρες μετά το περιστατικό, η Βάλια Παναγιωτίδου αλλά και ο δεύτερος μάρτυρας μίλησαν σε ΜΜΕ δίνοντας πληροφορίες για ό,τι υποτίθεται ότι διαδραματίστηκε στο βενζινάδικο που βρίσκεται λίγο έξω από την Αιδηψό.

Διαβάστε ακόμα: Πρόεδρος Πρατηριούχων Καυσίμων Εύβοιας: Ο υπάλληλος έπρεπε να αλλάξει το λάστιχο της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Είδηση ή απόπειρα δυσφήμησης μέσα από ενορχηστρωμένες αναρτήσεις; Εν προκειμένω, καλό είναι να τηρηθούν ίσες αποστάσεις καθώς καμία από τις δύο πλευρές, της προέδρου της Βουλής ή της διεύθυνσης του καταστήματος, δεν έχει κινηθεί ακόμα, νομικά.

Εμείς, παραθέτουμε τα μόνο σίγουρα γεγονότα, που είναι οι επώνυμες αναφορές όσων ενεπλάκησαν και θέλησαν να μιλήσουν.

Οι επώνυμες μαρτυρίες για το περιστατικό που έλαβε χώρα τη Δευτέρα του Πάσχα, στα Μέσα

Οι δηλώσεις της Βάλιας Παναγιωτίδου που πρώτη κατήγγειλε το περιστατικό μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στον ΣΚΑΙ:

“Εντελώς τυχαία βρέθηκα στο βενζινάδικο, ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που περνούσα από το σημείο”, είπε. “Άκουσα φωνές, μέσα σε ένα αυτοκίνητα ήταν μια κυρία, ο άλλος που ήταν έξω από αυτό ήταν υπάλληλος ή ο ιδιοκτήτης”, σημειώνει.

“Είδα την κυρία Κωνσταντοπούλου, την αναγνώρισα. Την είδα να φωνάζει, ωρυόταν” λέει η κ. Παναγιωτίδου για να παραδεχθεί ωστόσο:

“Δεν είχα γνώση του τι είχε προηγηθεί, δεν ήμουν παρούσα στο προηγούμενο συμβάν. Έλεγε η κ. Κωνσταντοπούλου, “δε με εξυπηρέτησες, ποια είναι τα στοιχεία σου, ξέρεις ποια είμαι εγώ”. Ένας άλλος κύριος έλεγε “δεν γίνεται να μην την εξυπηρετήσεις”, ο υπάλληλος της έλεγε “είσαι απαράδεκτη, έρχεσαι στην Αιδηψό μια φορά και θεωρείς πως είσαι από εδώ και πάρε τα στοιχεία μου και κάν’ τα ότι θέλεις”. Ο άλλος μάρτυρας ήταν περαστικός και αυτός, μόνο εμείς οι δύο και ο υπάλληλος βρισκόμασταν εκεί”, αναφέρει.

“Προσπάθησα να τραβήξω βίντεο και τράβηξα τελικά φωτογραφία. Η κ. Κωνσταντοπούλου άρχισε να μου φωνάζει πως είναι παράνομο. Μου φώναζε πως είναι ποινικό αδίκημα και γι αυτό διέγραψα τη φωτογραφία που είχα τραβήξει”, λέει στη συνέχεια η Β. Παναγιωτίδου. 

“Με πλησίασε απειλητικά και μου φώναζε “σβήσε το βίντεο”, της είπα “δεν μπορώ να σας δώσω το κινητό μου”. Ο υπάλληλος μου είπε πως η κ. Κωνσταντοπούλου βρέθηκε στο βενζινάδικο και μια ημέρα πριν και ζητούσε να της αλλάξουν το λάστιχο αλλά ο ίδιος της είπε πως είναι μόνος του στο κατάστημα και δεν μπορούσε”.

Απαντώντας σχετικά με το ότι είναι μέλος της ΔΑΠΚΕ ΟΤΕ, η κ. Παναγιωτίδου είπε ότι απλά βρέθηκε “τυχαία στο σημείο”. “Είναι γνωστό το τι είμαι, έχω ανοιχτό το προφίλ μου και εκτίθεμαι, όντας ο αδύναμος σε αυτή την ιστορία. Με βρίζουν παντού”, κατέληξε.

“Κάποια στιγμή άρχισε να βρίζει την οικογένεια της κ. Κωνσταντοπούλου και τον άντρα της. Τότε εκείνη ζήτησε το όνομα του, χωρίς να τον απειλήσει”

Φως στο τι είχε προηγηθεί ανάμεσα στην κ. Κωνσταντοπούλου και στον άνθρωπο του επίμαχου βενζινάδικου, δίνει η επίσης επώνυμη μαρτυρία του κ. Βαγγέλη Βενέτη, έτερου αυτόπτη στο βενζινάδικο, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά δελτία της Τρίτης αλλά μίλησε αποκλειστικά στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο κ. Βενέτης είναι απόστρατος αξιωματικός και ζει μόνιμα στην περιοχή της Αιδηψού. Το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα βρέθηκε στο βενζινάδικο μαζί με τη γυναίκα του και τον γιο του.

“Είδα από το αμάξι μου έναν μαινόμενο άντρα να ουρλιάζει σε μια γυναίκα που ήταν μόνη στο αυτοκίνητο της. Από τη δουλειά μου λειτουργώ αντανακλαστικά σε τέτοια περιστατικά. Βγήκα λοιπόν έξω και του είπα, “Δεν ντρέπεσαι; Είναι τρόπος αυτός να μιλάς σε μια γυναίκα; Πλησιάζοντας πρόσεξα πως πρόκειται για την κυρία Κωνσταντοπούλου. Τότε του είπα ντροπή σου να μην σέβεσαι τους θεσμούς”.

Ο ίδιος λέει πως κατά τη διάρκεια του περιστατικού η κ. Κωνσταντοπούλου παρέμεινε ήρεμη “και εξαιρετικά ευγενής μέσα στο αυτοκίνητο της. Εγώ προσπάθησα να απομακρύνω τον υπάλληλο. Αυτό έγινε 4-5 φορές και εκείνος επέστρεφε όλο και πιο έξαλλος. Κάποια στιγμή άρχισε να βρίζει την οικογένεια της κ. Κωνσταντοπούλου και τον άντρα της. Τότε εκείνη ζήτησε το όνομα του, χωρίς όμως να πει ποτέ ότι πρόκειται να μιλήσει με το αφεντικό του ή να τον απειλήσει”.

Και σε αυτό το σημείο κάνει λόγο για την Βάλια Παναγιωτίδου και τη συνοδηγό της:

“Ήταν σε μια γωνιά (οι δυο γυναίκες) και τράβαγαν με τα κινητά τους. Αυτό απαγορεύεται. Τους ζήτησα να διαγράψουν το βίντεο. Δεν δέχθηκαν και τότε είπα στον γιο μου να πάρει την αστυνομία. Τότε τα διέγραψαν”.

Αναφέρει μάλιστα πως πρώτη φορά μιλάει στα ΜΜΕ.

“Έβλεπα το βράδυ τα δελτία ειδήσεων και δεν πίστευα στα μάτια μου! Εγώ δεν ανήκω στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ξέρω προσωπικά την πρόεδρο της Βουλής. Είδα μια γυναίκα μόνη να δέχεται λυσσαλέα επίθεση κι έσπευσα να την υπερασπιστώ. Όχι μόνο δεν προπηλάκισε κανέναν, αλλά ήταν έτοιμη να πάθει έμφραγμα. Ήταν μόνη σαν την καλαμιά στον κάμπο, σε ένα βενζινάδικο 500 μέτρα μακριά από την πόλη και της έβριζαν την οικογένεια. Ένας άντρας της ούρλιαζε “αυτά να τα λες στον άντρα σου”. Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση της. Αν αυτό συνέβαινε και σ’ εσάς, ακριβώς το ίδιο θα έκανα”.

Λεπτομέρειες για το συμβάν έδωσε χθες και η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού.

Ως στην Βάλια Παναγιωτίδου, η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού, αναφέρει συγκεκριμένα:

“Η κυρία βρέθηκε, λέει, μπροστά σε επεισόδιο, περνώντας με το φέρυ της Γλύφας και κατευθυνόμενη στον Αγ. Γιάννη τον Ρώσο, σε πρατήριο βενζίνης, μοναδική αυτή, εν μέσω χιλιάδων δημοκρατικών πολιτών της Β. Εύβοιας, όπου υπήρχε διένεξη μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και υπάλληλου.

Διαβεβαιώνουμε την κυρία, ότι η παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κοσμεί την πόλη μας, η ευγένειά της είναι παροιμιώδης και χαίρει άκρας εκτίμησης, από το σύνολο των συμπολιτών μας”.

Και καταλήγει ως εξής, ξεκαθαρίζοντας πως η πρόεδρος της Βουλής ήταν όντως μόνη, χωρίς αστυνομική συνοδεία.

“Όλες τις ημέρες του Πάσχα, κυκλοφορούσε ανάμεσά μας μόνη της, χωρίς συνοδεία, παρευρέθη δε την Δευτέρα του Πάσχα, σε κηδεία συντρόφου, που αιφνίδια έφυγε από κοντά μας, φανερά συγκινημένη”.

Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το ίδιο περιστατικό:

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης δήλωσε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακόμη δεν έχει απαντήσει για το πρωτοφανές επεισόδιο στην Αιδηψό με υπάλληλο βενζινάδικου.

“Φαίνεται ότι η κατάχρηση εξουσίας και η αντιδημοκρατική της συμπεριφορά που την εξέθεσε στην κοινή γνώμη, δεν την απασχολούν καθόλου”, ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα