Οι προσωπικές επιλογές Παπαδήμου

Οι προσωπικές επιλογές Παπαδήμου
Στιγμιότυπο από την Γενική συνέλευση των Ελληνικών Πετρελαίων ΕΛΠΕ,στην φωτογραφία ο πρόεδρος του Δ.Σ Τάσος Γιαννίτσης (Κ) και η Γ.Γ Παναγιώτα Τσίντζηρα(Δ),Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 (EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ) Eurokinissi

Δύο προσωπικές, όπως γίνεται γνωστό, επιλογές του νέου πρωθυπουργού της χώρας Λουκά Παπαδήμου, προκαλούν αν μη τι άλλο εντύπωση. Πρόκειται για τους Γ. Σταυρόπουλο και Τάσο Γιαννίτση

Για όσους δεν γνωρίζουν το Γεώργιο Σταυρόπουλο, πρόκειται για έναν δικαστικό και τον αρχαιότερο μέχρι πριν λίγα χρόνια αντιπρόεδρο του ΣτΕ. Ήταν όμως και συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου.

Όσο για τον Τάσο Γιαννίτση, γνωστότατος οικονομολόγος στέλεχος και υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη και μετέπειτα πρόεδρος στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Να πιάσουμε ξεχωριστά έναν έναν τους νέους υπουργούς στην επίσης καινούργια κυβέρνηση της Ελλάδας.

Ξεκινάμε από το Γιώργο Σταυρόπουλο, πρώην αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Γεννήθηκε το 1946 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1971.

Τον Ιούνιο του 1999 έγινε αντιπρόεδρος και για την ακρίβεια υπήρξε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος του Γ’ Τμήματος επί σειρά ετών.

Να σημειωθεί πως ενώ θα αποχωρούσε από το δικαστικό σώμα μόλις θα συμπλήρωνε και το 67ο έτος της ηλικίας του που είναι και το όριο συνταξιοδότησης για όλους τους δικαστές, (2009) εκείνος παραιτήθηκε τελικά δύο χρόνια νωρίτερα.

Οι κακές γλώσσες λένε πως παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα νομικού συμβούλου στο γραφείο του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ειδικά εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος.

Επίσης, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, είναι ένας από τους ανθρώπους στο ΣτΕ που αποφάνθηκε πως το μνημόνιο είναι συνταγματικό.

Γιαννίτσης, στενός συνεργάτης του Σημίτη και πρόεδρος των ΕΛΠΕ

Το όνομα του Τάσου Γιαννίτση δεν είναι άγνωστο. Πολιτικός, ακαδημαϊκός και στέλεχος επιχειρήσεων.

Γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική και Οικονομικές-Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια απέκτησε διδακτορικό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1974).

Διατέλεσε σύμβουλος στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και σε διάφορες άλλες επιχειρήσεις.

Επίσης υπήρξε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ (1993-2000) και Οικονομικός Σύμβουλος του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη την περίοδο 1994-2000.

Επίσης ήταν υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2000-2001), Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών (2001-2004) και υπουργός Εξωτερικών (2004).

Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπάρχουν όμως και άλλα.

Να σημειωθεί ότι ήταν και μέλος της Επιτροπής Αγγελόπουλου η οποία και συνέταξε την περιβόητη Έκθεση για τη σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 1990 αλλά και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ μέχρι και το 2000.

Τέλος, να επισημανθεί πως το Δεκέμβριο του 2009 παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη για να αναλάβει Πρόεδρος του ΔΣ στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα