Οικονόμου διαψεύδει πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό

Οικονόμου διαψεύδει πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό
Eurokinissi

Με το επιχείρημα ότι την Παρασκευή συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, απέρριψε τα σενάρια ανασχηματισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 

Τα σενάρια για άμεσο ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο θέλησε να “κάψει” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: “Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στη δουλειά της. Αυτό ισχύει και για τις εκλογές και για τον ανασχηματισμό”. 

Απέρριψε δε τις υποψίες ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα την Πέμπτη, μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό, επικαλούμενος ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. 

Και για να μην υποθέσει κανείς ότι θα μπορούσε να γίνει ανασχηματισμός την Πέμπτη, για να συνεδριάσει την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση, ο κ. Οικονόμου έσπευσε να απορρίψει στη συνέχεια και πιο ξεκάθαρα τα σχετικά σενάρια. 

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως: “Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, όλα τα υπόλοιπα σενάρια δεν έχουν επαφή με τηιν πραγματικότητα”. 

Δήλωσε επίσης ότι ισχύει στο ακέραιο η δήλωση του πρωθυπουργού πως δεν θα αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο πριν τις επόμενες εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δέχεται σύμφωνα με πληροφορίες εισηγήσεις να αλλάξει ξανά τον εκλογικο νόμο χαμηλώνοντας τον πήχη της αυτοδυναμίας από το 37%- 38% στο 35% ή ενισχύοντας το μπόνους για το πρώτο κόμμα. 

Τα σενάρια ανασχηματισμού υπενθυμίζεται ότι είχε πυροδοτήσει και η αναφορά του πρωθυπουργού στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, που είχε κάνει πολλούς να αναρωτιούνται τι θα γίνει με υπουργούς που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αλλά φυσικά εάν οι κάλπες απέχουν λιγότερο από ένα χρόνο, το Μαξίμου δε θα ήθελε… γκρίνιες από παραγκωνισμένους.

Ανασχηματισμό σημειωτέον ότι εύχονται φυσικά και πολλοί βουλευτές, διότι προσδοκούν ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία να μπουν και εκείνοι στην κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα