Οικονόμου: “Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να καταθέσει μομφή για ΔΕΗ” – Ηλιόπουλος: “Είστε κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι υποβολέας”

Οικονόμου: “Ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να καταθέσει μομφή για ΔΕΗ” – Ηλιόπουλος: “Είστε κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι υποβολέας”
Γιάννης Οικονόμου ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε για "ατολμία" και "ενοχή" τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την ομιλία του στη Βουλή για την ακρίβεια. Τι απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Για ατολμία και ενοχή κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ακρίβεια.

“Η ατολμία του κ. Τσίπρα καταδεικνύει την ενοχή του στο παρελθόν και την πολιτική του ανεπάρκεια στο παρόν. Επί ημέρες κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ διέρρεαν ότι θα κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας με αφορμή το σχέδιο εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ. Όμως δεν το τόλμησε! Γιατί έτσι θα έπρεπε να απολογηθεί, από βήματος Βουλής, για το πώς η κυβέρνησή του έφερε την εταιρία ένα βήμα από την πλήρη χρεοκοπία και διάλυση. Και, βέβαια, ποιος και πώς την έσωσε και την οδηγεί ήδη σε δυναμική ανάπτυξη.

Έμεινε λοιπόν να αναμασά χιλιοειπωμένα κλισέ και κούφιες απειλές αντιγράφοντας τον εκλεκτό του συνδικαλιστή κ. Φωτόπουλο. Γιατί μόνον έτσι μπορεί να δει τη ΔΕΗ. Αγκυλωμένος στο παρελθόν εκφράζει πολιτικά τη βαθιά συντήρηση και την οπισθοδρόμηση. Εκφράζει την εποχή που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας” ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

“Είστε κυβερνητικός εκπρόσωπος, όχι υποβολέας”

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αποδίδοντας το σχόλιό σε “εσωκομματικά ζητήματα της κυβέρνησης” και θέτοντας μία σειρά ερωτημάτων:

“Ο κ. Οικονόμου έχει τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου και όχι του υποβολέα των κινήσεων του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αν η κυβέρνηση έχει σοβαρά εσωκομματικά ζητήματα ανοιχτά και επιθυμεί να δείξει ενότητα στη πολιτική της εκποίησης του δημοσίου πλούτου που αποτελεί πεδίο σύγκλισης Μητσοτάκη – Σαμαρά, τη λύση δεν θα τους τη δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη αναμένουμε να ακούσουμε από τον κ. Οικονόμου τις απαντήσεις που δεν έδωσαν οι υπουργοί της κυβέρνησης σήμερα στο κοινοβούλιο.

Ποιο είναι το σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας; Γιατί δεν ανακοινώνει αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ προεκλογικά το υποσχόταν; Γιατί δεν εξαγγέλθηκε η ΑΜΚ της ΔΕΗ στη ΔΕΘ και ποιοι το ήξεραν και χειραγώγησαν τη μετοχή; Ποιο κρυφό σχέδιο υπάρχει για τη πρωτοφανή στα χρονικά εκχώρηση ελέγχου του πλειοψηφικού πακέτου μιας τόσο κρίσιμης εταιρείας από το δημόσιο και ποιος εθνικός εργολάβος θα ωφεληθεί;”, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version